Како матица на историското образование и наука во Македонската држава од нејзиното основање до денес, чии кадри претставуваат потпора и темел на сите нивоа и сегменти на македонското образование, исполнувајќи ја својата општествена должност и совест, членовите на Институтот за историја едногласно соопштуваат:

ИНСТИТУТ ЗА ИСТОРИЈА: “КОНЦЕПТОТ“ НА ЦАРОСКА Е СКАНДАЛОЗЕН И ДИЛЕТАНТСКИ – ПОВЛЕЧЕТЕ ГО И ПРЕКИНЕТЕ ГИ СИТЕ АКТИВНОСТИ ВО ВРСКА СО ПРЕДМЕТОТ ИСТОРИЈА!

ИНСТИТУТ ЗА ИСТОРИЈА НА ФИЛОЗОФСКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ: “КОНЦЕПТОТ“ НА ЦАРОСКА Е СКАНДАЛОЗЕН И ДИЛЕТАНТСКИ – ПОВЛЕЧЕТЕ...

Рејхан Бајрами / 19 декември, 2020 11:04

Да даруваме крвна плазма. Да бидеме хумани и да спасиме човечки животи.

Обезбедени 31 единица конвалесцентна плазма за третман на 31 пациент со ковид-19

Од Институтот за трансфузиона медицина информираат дека се обезбедени 31 единица конвалесцентна плазма за третман на 31 пациент...

Владо Марин / 26 јуни, 2020 22:17

По пауза од три години, како што посочи министерот, ова е втора трансплантација на бубрези од починат донор и тоа во рок од два месеца.

ДОБРИ ВЕСТИ : Успешно изведена трансплантација на бубрези од починат донор

Лекари од клиниките за анестезија, реанимација и интензивна нега – КАРИЛ, урологија, нефрологија и Институтот за трансфузиологија,...

Сара Фемина / 6 јануари, 2019 16:44