Се надеваме дека овој саморегулаторен инструмент ќе ги мотивира онлајн медиумите да ги опфатат вредностите на професионалното и одговорното новинарство во својата работа“, рече Тунева.

Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Советот за етика во медиумите ги објавија првите Насоки за етичко известување на онлајн медиумите во Македонија

Со цел да се подобрат професионалните стандарди на онлајн медиумите, Мисијата на ОБСЕ во Скопје го поддржа Советот за етика...

admin@magazin / 7 март, 2021 9:41

Проектот е вреден 15.000 евра, што општината го доби преку проект финансиран од Европската комисија.

МИСЛЕЛЕ ДЕКА Е 5G: Во Хрватска уништиле опрема за бежичен интернет!

Во хрватската општина Бибиње, недалеку од Задар, непознати сторители уништиле безжична интернет опрема, сметајќи дека станува...

Рејхан Бајрами / 15 април, 2020 15:04

Благодарение на напредната технологија се измислени уредите како што е Wi-fi кои се присутни во секое домаќинство. Но, дали некогаш сте размислувале за последиците и како тоа може да влијае на вашето здравје? Време е да дознаете.

Wi-Fi: Тивок убиец во домот- еве како да се заштитите

WI-FI- то пречи во развојот на нашите деца. Живееме во современо општество во кое Интернетот е составен дел од животот. Благодарение...

Катерина Крстиќ / 3 февруари, 2020 12:09

Граѓаните на ЕУ најмногу користат Интернет за е-пошта услуги, проследени со информации за стоки и услуги, испраќање кратки пораки, читање на интернет весници и списанија и само еден од пет корисници кои продаваат стоки и услуги преку Интернет.

Швеѓаните најмногу висат на Интернет: А погледнете која држава користи најмалку

Интернетот го користат 87% од граѓаните на ЕУ на возраст меѓу 16 и 74 години во 2019 година, а најмногу е користен во Шведска –...

admin@magazin / 27 јануари, 2020 22:21

Продавачот исчезна без трага, го блокираше, ги одби повиците и потоа го смени името на страницата.

Марко купил патики на Инстаграм – каква лага: Кога пристигнала кутијата имал што да види- ШОК

Марко нарачал патики преку Инстаграм, а кога пристигнал пакетот, тој не можел да поверува во тоа што го добил. Му испратив...

admin@magazin / 25 јануари, 2020 10:57

Пет од бомбите се на албански јазик, а во описот на секој разговор е наведено дека зборуваат политичари од ДУИ, како Блерим Беџети, Муса Џафери, Бекир Асани.

Авторот на бомбите за ДУИ: „Не ве шишам, не ви се плашам!Господ да ги благослови Албанија и Америка„

Човекот што ги објави нелегално пруслушуваните разговори меѓу функционерите на ДУИ се појави јавно на својот Фејсбук профил...

Рејхан Бајрами / 30 мај, 2019 10:52

Сашо Орданоски во 2009 година најави дека наскоро нема да има интернет и тој ќе згасне, скоро 10 години подоцна ни Орданоски не може да го замисли животот без интернет

Орданоски: Интернетот е измислен од Пентагон и ќе згасне (аудио)

Познатиот новинар на 1ТВ, Сашо Орданоски, во 2009 година на трибина најави дека наскоро нема да има интернет и тој ќе згасне. Ви...

Перо Милчин / 28 октомври, 2018 15:33

Новитетот на УЈП ја разбранува јавноста, откако најавидека дека и пензионерите ќе треба да седнат пред компјутер и електорнски да ги пријават своите примања, граѓаните со револт

УЈП не се откажува од новата мерка за електронска даночна пријава за сите вработени и пензионери

Дел ја поздравуваат оваа реформа, но за поголемиот дел, новината е збунувачка. Пензионерите велат тешко ќе им оди работата...

Мирко Бачиќ / 13 септември, 2018 15:36