Се надеваме дека овој саморегулаторен инструмент ќе ги мотивира онлајн медиумите да ги опфатат вредностите на професионалното и одговорното новинарство во својата работа“, рече Тунева.

Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Советот за етика во медиумите ги објавија првите Насоки за етичко известување на онлајн медиумите во Македонија

Со цел да се подобрат професионалните стандарди на онлајн медиумите, Мисијата на ОБСЕ во Скопје го поддржа Советот за етика...

admin@magazin / 7 март, 2021 9:41

Како ТАВ Македонија ние сме подготвени и се надеваме на поскоро почнување со работа, велат во соопштението.

МЕЃУНАРОДЕН АЕРОДРОМ СКОПЈЕ: Се подготвуваме за реотворањето на двата аеродроми!

“Ние се подготвуваме за реотворањето на двата аеродроми, Меѓународниот Аеродром Скопје и Аеродромот Св. Апостол Павле...

Рејхан Бајрами / 7 мај, 2020 20:59

Станува збор за болницата Пирогов во Софија, која има и специјален оддел за детски изгореници.

Момчето кое се повреди од струен удар во Трубарево ќе биде испратено на лекување во Софија!

Министерството за здравство информираше дека момчето кое вчера се здоби со изгореници од струен удар во Трубарево ќе биде...

admin@magazin / 25 мај, 2019 17:22

АР е под директна контрола на Иванов, но тоа не значи дека тој ја уредува организационата поставеност, па се поставува прашањето дали некој работи против претседателот

Агенцијата за разузнавање финансирала формирање на НВО?

Три дена од објавувањето на писмото кое до нашата редакција на порталот го испрати свиркач, вработен во Агенцијата за разузнавање,...

Мартин Попоски / 16 декември, 2018 14:14

Препораки до населението од Министерството за животна средина, поради загадувањето на воздухот на повеќе места низ Република Македонија.

Препораки од Министерството за животна средина – Не излегувајте без потреба

Министерството за животна средина и просторно планирање упатува препораки до населението поради загадувањето и воздухот...

admin@magazin / 4 декември, 2018 14:37

Според изјавата на член на ЦК кој побарал да биде анонимен, Мијалков бил обвинет и за прислушкувањето и за влијание за промена на закони за финансиска корист и профит

Немаше странски служби, не прислушкуваше Мијалков?

Член на Централниот Комитет на ВМРО – ДПМНЕ, кој сакаше да остане анонимен изјави дека “немало никакви странски служби,...

Мирко Бачиќ / 23 октомври, 2018 13:21

СДСМ во очај што нема 61 пратенички мандат да распише избори кои би ги фалсификува, сеуште шири лаги дека има над 81 пратеник за уставни измени од ВМРО - ДПМНЕ

Сите лаги на СДСМ за поддршка од пратеници на ВМРО – ДПМНЕ

Очигледно дека СДСМ а со тоа и Владата на Македонија се обожаватели на лажни вести со кои мислат дека може да се купи пратенички...

Мирко Бачиќ / 8 октомври, 2018 11:42

Референдумкото прашање "Дали сте за членство во ЕУ и НАТО, со прифаќање на договорот на Република Македонија и Република Грција?“ замина во минатото

Гласањето заврши, се затвараат гласачките места

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да се изјаснат на прашањето „Дали сте за членство во ЕУ...

Мартин Попоски / 30 септември, 2018 19:16