Притоа, констатирано е дека еден угостителски објект во Кичево, не ги почитувал протоколите за работа на угостителски објекти поради што, од страна на Државниот пазарен инспекторат истиот е затворен.

Затворени објекти во Дебар, Кичево и Охрид, работеле по дозволеното време!

Затворени објекти во Дебар, Кичево и Охрид, работеле по дозволеното време! На 09.01.2021 во 19.20 часот при извршена контрола во...

Мирко Бачиќ / 10 јануари, 2021 15:11

„Засилените контроли продолжуваат и денеска и во наредните денови и евидентно е дека имаме намалување на бројот на сообраќајни незгоди во периодот кога овие контроли се спроведуваат.

23 отсто помалку сообраќајни незгоди во декември, вчера 94 санкции за брзо возење во Битола и Прилеп

Мобилната единица за безбедност во сообраќајот при Министерството за внатрешни работи вчера (09.01.2021) спроведе засилена акциска...

Стојче Бушин / 14:03

„Засилените контроли продолжуваат и денеска и во наредните денови и евидентно е дека имаме намалување на бројот на сообраќајни незгоди во периодот кога овие контроли се спроведуваат.

Значително намалување на сообраќајните незгоди, вчера 103 санкции за брзо возење во Охрид

Мобилната единица за безбедност во сообраќајот при Министерството за внатрешни работи вчера (08.01.2021) спроведе засилена акциска...

Стојче Бушин / 9 јануари, 2021 17:03

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот.

149 санкционирани возачи во Скопје, 15 за управување со брзина поголема од дозволената!

149 санкционирани возачи во Скопје, 15 за управување со брзина поголема од дозволената! Министерството за внатрешни работи...

Стојче Бушин / 7 јануари, 2021 12:51

Во текот на празничниот продолжен викенд (31.12/3.1) Министерството за внатрешни работи спроведе засилени контроли за санкционирање на сообраќајните прекршоци.

За четири дена 1571 санкции за пребрзо возење!

За четири дена 1571 санкции за пребрзо возење! Во текот на празничниот продолжен викенд (31.12/3.1) Министерството за внатрешни...

Стојче Бушин / 4 јануари, 2021 19:27

Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (01.01.) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот !

137 санкционирани возачи во Скопје, 80 за брзина поголема од дозволената!

137 санкционирани возачи во Скопје, 80 за брзина поголема од дозволената! Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот...

Перо Милчин / 2 јануари, 2021 9:20

Во текот на ноќта костатирани се осум прекршоци од Законот за прекршоците против јавниот ред и мир!

Контролирани 288 угостителски објекти на во Скопје, двајца приведени за нарушување на јавниот ред и мир

Контролирани 288 угостителски објекти на во Скопје, двајца приведени за нарушување на јавниот ред и мир! Во врска со донесената...

Рејхан Бајрами / 1 јануари, 2021 13:25