Инаку, овој празник е најверојатно за прв пат востановен во деветтиот век на Света Гора Атонска!

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Собор на Св. архангел Гаврил

Денеска е Собор на Св. архангел Гаврил. Свети архангел Гаврил се празнува веднаш по празникот Благовеш¬тение како учесник...

Владо Марин / 26 јули, 2020 10:40

До редакцијата на „Магазин“ пристигна демант по повод објавата за календарот со полуголи жени финансиран од погребалното претпријатие „Две солзи“

ДЕМАНТ од сопственикот на погребалното претпријатие „Две солзи“: Календарот и објавата се лажни

Владимир Мургоски од Охрид инаку сопственик на погребалното претпријатие „Две солзи“ испрати барање објавата да се тргне...

Магдалена Стојмановиќ / 26 февруари, 2020 15:08