Од економски аспект, извозот на цвет од канабис за медицински цели значи и нови инвестиции, развој и стимулира отворање нови високоплатени работни места.

Извозот на сув цвет од канабис од Македонија, станува реалност

Извозот на сув цвет од канабис за медицински цели од Македонија за пазарите во Европската Унија станува реалност. Упатувам...

Сара Фемина / 13 јуни, 2021 10:34

Верувам дека Македонија со својата стандардизација и транспарентност во постапката, разбивајќи ги табуата коишто сѐ уште постојат, ќе изгради свој имиџ како исклучително поволна почва и клима за едно вакво производство коешто сѐ повеќе и повеќе ќе биде застапено во здравствената и во фармацевтската индустрија.

Заев: Следната година очекуваме преку 250.000 милиони евра производство на канабис за медицински цели

Со донесување на измените и дополнувањата на Законот за опојни дроги, ќе се овозможи извоз на цвет од канабис за медицински...

Владо Марин / 16 октомври, 2020 15:07

Оваа област има иднина насекаде во светот и сé повеќе има клинички студии и докази дека медицинскиот канабис помага во многу состојби и дијагнози, пред сè во сферата на невронауката.

Отворен новиот производствен капацитет на НЈСК Холдинг во индустриската зона Ќојлија

Филипче и премиерот Зоран Заев го отворија новиот производствен капацитет на НЈСК Холдинг во индустриската зона Ќојлија,...

Владо Марин / 14 октомври, 2020 15:56

На отворањето на фабриката, како што е најавено, ќе се обратат премиерот Зоран Заев, министерот за здравство Венко Филипче, полскиот амбасадор во земјава Војчех Тичињски и Златко Кесковски, извршен директор на PHCANN и NYSK Holdingс.

Заев и Филипче денеска отвораат фабрика за производи од канабис

Премиерот Зоран Заев и министерот за здравство Венко Филипче денеска ќе присуствуваат на отворањето на фабриката за одгледување...

Владо Марин / 9:26

Осуда за предлог законот пристигна од Здружението за канабис и зелени политики „Билка“.

Кои компании ќе се офајдат од законот за канабис?

Дали „ќарот“ на семејството Заеви се крие зад злоупотребата на европското знаменце за предлог законот за опојни дроги?...

Катерина Крстиќ / 18 октомври, 2019 12:55

Анализа на дневниот весник Нова Македонија

Зошто Македонија е атрактивна земја за белосветските одгледувачи на марихуана ?

Бизнисите со одгледување канабис за медицинска употреба земаат сè поголем замав во светот, а иницијативите за легализација...

Узунов Бобан / 25 септември, 2019 14:36

– Земја на чиста убавина. Земја со уникатна историја. Македонија е полна со вредни и интелигентни луѓе подготвени за промена.

БИГ МАЈК: „Македонија е главна локација за БУМ на канабисот„

Мајк Штрауметис познат како Биг Мајк, кој неодамна беше во посета во земјава, вели дека Македонија е полна со вредни и интелигентни...

Сара Фемина / 11 септември, 2019 15:59

Како што објави весникот најмалку пет луѓе од Србија се решиле да купат земјиште во Македонија за да одгледуваат канабис за медицински потреби. 

ГОЛЕМ СКАНДАЛ: Премиерот Заев издал лиценца за одледување марихуана на криминалци од Србија

Контроверзен бизнисмен вложил десетици милиони евра во насади, пишува угледниот српски весник Novosti. Како што објави весникот...

Катерина Крстиќ / 2 август, 2019 23:40