Салепот се препорачува за смирување на кашлица и ги ублажува болките во грлото.

Салеп вкусен напиток со неверојатни здравствени придобивки

Нема ништо поубаво од чаша топло салеп со цимет, во вечерните часови, особено кога е студено. Инаку салепот е традиционален...

Едмонд Бекири / 18 февруари, 2022 7:57

Можеме да кашламе до 60 км/час, а просечно кашлање создава доволно воздух за за да се исполни едно дволитарско шише.

Ефикасни домашни лекови за спречување на кашлањето

Кашлањето настанува кога вирусите, бактериите, поленот, прашината или други супстанци ги иритираат нервните завршетоци...

Перо Милчин / 16 февруари, 2022 15:52

Калиумот којшто го има во изобилство во бананите го спречува задржувањето на течности во телото, што е својствено за ПМС (предменструален синдром).

Банана, мед и вода против упорна кашлица

Бананата е овошје кое од ботаничко гледиште претставува бобинка. Таа е плод на неколку големи зелјести, скриеносемени, монокотиледони...

admin@magazin / 17 јануари, 2020 23:22