Секоја зима, многу домаќинства од различни причини своите домови ги загреваат со печки на дрва, чиј чад претставува една од главните причини за зголемената загаденост на воздухот.

АПЛИЦИРАЈТЕ ОНЛАJН ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ

АПЛИЦИРАЈТЕ ОНЛАJН ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ Секоја зима, многу домаќинства од различни причини своите...

Сара Фемина / 10 мај, 2021 5:32

Од почетокот на отворањето на јавниот повик за субвенции за инвертери поднесени се 2.623 апликации, а остануваат средства за уште околу 2.400 барања.

Аплицирајте за субвенции за набавка на инвертер клима уреди

Град Скопје ги потсетува граѓаните од сите скопски општини дека е во тек јавниот повик за доделување субвенции за инвертер...

Владо Марин / 16 август, 2020 17:08

Грута Тунберг во ОН

Тинејџерка од Шведска им се спротистави на светските лидери: НИЕ СМЕ ПРЕД ИСЧЕЗНУВАЊЕ, А ВИЕ МИСЛИТЕ САМО НА ЕКОНОМСКИ РАСТ

Тинејџерката Грета Тунберг синоќа во Обединети нации повторно им држеше лекции на светските лидери. Таа беше еден од говорниците...

Узунов Бобан / 24 септември, 2019 11:04

Несигурна климатска иднина на планетата Земја

Извештај на ОН: Богатите ќе го купуваат спасот од климатските промени, на удар ќе бидат сиромашните

Светот е во сè поголем ризик од „климатски апартхејд“, во кој богатите ќе си го купуваат излезот од најлошите последици...

Узунов Бобан / 26 јуни, 2019 8:26