Во едно интервју, Гарц објаснува како книгата „Господарот на прстените“ ја покажува кризата со короната и нејзиниот крај, како и како изгледа иднината на човештвото.

ГОСПОДАРОТ НА ПРСТЕНИТЕ КРИЕ ТАЈНА ПОРАКА: Гарц тврди дека одговорот за коронавирусот се наоѓа во книгата!

Толкинистот Лудвиг Гарц е познат по своите смели тврдења дека текот на светската историја е кодиран во епот „Господарот...

Катерина Крстиќ / 14 септември, 2020 16:28

Андов пишува и за атентатот врз Глигоров кога отишол да го посети претседателот во болница.

ФРЧКОВСКИ: Андов е ШУШУМИГА и политичар без интегритет- Ќе биде ли зaбpaнeтa книгата „До aтeнтaтoт и по него“?

Денеска во Основниот суд Скопје-2 треба да продолжи судското рочиште за тужбата за клевета против поранешниот претседател...

admin@magazin / 1 октомври, 2019 13:51

Книгата ,,Искуства за иднината“ е всушност мојот докторски труд на тема: ,,Економските ефекти на различните видови на меѓународни текови на капитал со посебен осврт на Република Македонија“

Книгата на Никола Груевски издадена и на англиски јазик!

Сопственикот на издавачката куќа „Ѓурѓа“, Никола Костески преку социјалните мрежи соопшти дека книгата на поранешниот...

admin@magazin / 30 септември, 2019 8:16

Книгата со наслов „До атентаторот и по него“ беше привремено забранаета за продажба од страна на Основниот суд 2.

Апелација даде зелено светло – книгата за атентатот на Глигоров може да се продава

Апелација даде зелено светло за книгата на Стојан Андов која претходно беше забранета. Книгата со наслов „До атентаторот...

Весна Петровска / 15 мај, 2019 13:17

Во тек е саемот на книгата каде може да се најде и книгата на поранешниот премиер Никола Груевски кој е во бегство во Унгарија, и за големо изненадување книгата се продава уште од првиот ден.

Книгата на поранешниот премиер Никола Груевски се продава како алва на Саем на книгата

При својот престој во Будимпешта, изгледа поранешниот премиер решил да заработува, па пред извесно време објави книга ,,Искуства...

Катерина Крстиќ / 9 мај, 2019 15:55

Издавањето на книгата не одеше според планот кој го имав во летото 2018 година.

Груевски не знаеше што да прави, па напиша книга во Будимпешта- Со посвета на моите ќерки Софија и Анастасија!

Поранешниот премиер Никола Груевски преку социјалните мрежи информираше дека неговата книга е готова и дека ќе биде достапна...

admin@magazin / 7 мај, 2019 17:53

На Блискиот Исток ќе се зголеми тероризмот и религискиот екстремизам, тврди Нострадамус,во својата книга.

Нострадамус за 2019: Почнува страшна војна

Нострадамус е автор на една од најпознатите книги за пророштвата издадена некогаш. Во своите „пророштва“ успеал да предвиди...

admin@magazin / 18 декември, 2018 20:11

Дел од автобусите во Скопје добија четири различни книги зa читање.Граѓаните во текот на возењето ќе можат да се заниваат со читањето на книгите поклонети од книжарата "Полица".

Поставени “книги за читање” на седиштата во автобусите во Скопје

Од пред некој ден во дел од автобусите на ЈСП граѓаните имаат можност да читаат книги додека се возат. Книгите се поставени...

admin@magazin / 15 декември, 2018 9:21