„Малку за Македонија и за нејзините жени-писатели“

„Читај ја Македонија“, литературна средба во Москва

Во Москва вчера е одржана литературната средба во рамки на отворениот проект „Читај ја Македонија!“, што Олга Панкина, поетеса...

Калина Мартинска / 21 април, 2024 17:10

На саемот како и секоја година, учество ќе земат добро познатите македонски издавачки куќи, но и оние од регионот.

Саем на книгата од 8 до 14 мај во „Борис Трајковски“

За сите љубители на книгата, имаме одлична вест. Од 8 до 14 мај во ВИП Арената Борис Трајковски ќе се одржи 31-то издание на...

Катерина Крстиќ / 21 април, 2019 18:33

Во тек е печатењето на триесетина учебници по предмети од основно и средно образование.

Триесет нови учебници чекаат на печатење за училиштата

Триесетина учебници по предмети од основното и средното стручно образование, треба да се испечатат и наскоро да им се поделат...

admin@magazin / 24 декември, 2018 7:44

Властите на украинскиот регион Лавов усвоија регулатива со која во областа се забрануваат книги, филмови и песни на руски јазик

Украина со забрана за руски книги

Властите на украинскиот регион Лавов усвоија регулатива со која во областа се забрануваат книги, филмови и песни на руски...

Мартин Попоски / 20 септември, 2018 7:40