Потпишување на Кодексот за фер и демократски избори за Изборите за пратеници

Се потпишува нов Кодекс – ќе се повтори ли праксата со претходниот?

Претставници на подносителите на листи за кандидати за пратеници во Собранието денеска напладне во Кристалната сала на...

Калина Мартинска / 17 април, 2024 8:51

Според собранискиот кодекс за однесување на пратениците во Собранието Богоевски е надлежен да повика двајца експерти по морал

Павле Богоевски ќе повика двајца експерти по морал за да утврдат дали го нарушил угледот на Собранието !?

Според собранискиот Кодекс за однесување на пратениците во Собранието донесен во јуни 2018 година како дел од дијалогот помеѓу...

Узунов Бобан / 16 мај, 2019 12:05
Магаѕин

Здружението на новинари на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика на медиумите во Македонија, усогласија минимум критериуми

Дали е на повидок поготовка на нов закон за онлајн медиумите?

Телевизија Телма соопштува дека трите најголеми новинарски организации усогласија критериуми за онлајн медиумите во Македонија Здружението...

Македонка Димкин / 11 октомври, 2018 22:33