На Али Ахмети му прекипе! Доста му е веќе и ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ постојано (и со години) да ја обвинуваат ДУИ за вклученост на нејзини функционери и локални и државни раководители во криминали и корупции, да ги озборуваат пред меѓународната заедницa.

На Али Ахмети му прекипе!

„Цврстината“ на функционерските инсталации на ДУИ, во смисла на почитувањето на хиерархијата и координацијата, секогаш...

Рејхан Бајрами / 2 февруари, 2022 6:44

Тоа наше „проевропско“ соочување со „митовите“, како што знаеме, е проширено и на периодот на Втората светска војна

Кога Турците беа на летовање со нашите Цвети ороспии

Или: како самонаречените „прогресивци“ го разбираат „ослободувањето“ од митовите од нашата историја, на патот кон Европската...

Перо Милчин / 2 декември, 2021 20:06

Кога претседателот и Владата во мир не можат да се искоординираат, каква координација ќе имаат за време на војна, може само да се претпостави? Господ напомош со оваа марионетска и крајно неодговорна власт во државата Македонија, за што мора да сноси последици!

НЕКООРДИНАЦИЈА МЕЃУ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И ВЛАДАТА ВО ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА СЕВЕРНАТА И ЈУЖНАТА ДРЖАВНА ГРАНИЦА ОД ИЛЕГАЛНА МИГРАЦИЈА!

Дерогацијата на уставната положба на Претседателот на Републиката како Врховен командант на Вооружените сили на Македонија...

Перо Милчин / 3 април, 2021 15:59

Ејјј години се маршираше по улици против владеењето и против големиот криминалец Грујо, за да биде толку лесно да се голтне и прифати паролата "ќе го вратиме дома да си ја одлежи казната".

Ременски: Македонското аномично општество ги појави своите знаци

Полека но, сигурно Диркемовото (македонско) аномично општество ги појави своите знаци. Оттуѓени граѓани, оттуѓени од блиските,...

Владо Марин / 5 јануари, 2021 6:04

Овој ПРЕМИЕР НА СРАМОТ нема никаква одгворност кон оние кои ги лаже веќе четири години

Премирот на СРАМОТ И КРИМИНАЛ апелира на одговорност од народот кој тој го угнетува!

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев кој нелегитимно и противуставно со фалширање на избори дојде...

Едмонд Бекири / 27 декември, 2020 12:36

Дилемата пред мнозина професори кои не беа доволно стари за да прогласат крај на своите кариери ниту доволно млади за да почнат нови, беше драматична. Нивното натамошно поведение зависеше од карактерот на луѓето: некои свртија нов лист и почнаа да учат од почеток, други решија само цинично да го фатат тактот на маршот на новата демократска парада во науката.

ДЕНКО МАЛЕВСКИ: „Погрешно толкување на Македонската историја“

Повикот од претставниците на земјите членки на ЕУ кои, несомнено, консултирале и сопствени историчари за балканските историски...

Владо Марин / 18 декември, 2020 6:33

Круговите „воодушевени“ од бугарската алт-десница треба да нѐ известат и дали Грција треба да престане да ја смета бугарската фашистичка окупација за време на Втората светска војна како вистинска окупација.

Никос Коѕијас: Бугарските шовинисти немаат почит ни кон својата историја бидејќи се бугарски фашисти кој ја омаложуваат Македонија

Дали и Грција треба да престане да ја смета бугарската фашистичка окупација за време на Втората светска војна како вистинска...

Рејхан Бајрами / 3 декември, 2020 6:53