Лукаревска рече и дека кај 11 даночни обврзници од текстилната и чевларска индустрија, како и обврзници кои се занимаваат со продажба на кондиторски производи во тек е спроведување на насочени контроли по основ на данок на добивка, ДДВ и данок на личен доход, поради утврдени одредени отстапувања во податоците од даночните пријави и годишната сметка. Контролите на даноци се спроведуваат за изминатите пет години.

Управата за јавни приходи и Државниот инспекторат за труд со заеднички контроли кај работодавачи што не исплатиле плати, а земале финансиска поддршка

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска и директорката на Државниот инспекторат за труд Јована Тренчевска...

Рејхан Бајрами / 9 февруари, 2021 19:15

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголемува за 0,168 ден/кг и ќе изнесува 31,436 ден/кг.

Регулаторна ги одреди цените за горивата во следните седум дена

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените...

Рејхан Бајрами / 1 февруари, 2021 13:56

Граѓаните да продолжат да ги почитуваат мерките за заштита, затоа што даваат резултати.

КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ПРЕПОРАЧА ДА ПРОДОЛЖАТ ДОСЕГАШНИТЕ МЕРКИ ЗА УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ И ЗА АДМИНИСТРАЦИЈАТА

Комисијата за заразни болести, препорача да останат на сила истите досегашни мерки за заштита од натамошно ширење на КОВИД-19...

Сара Фемина / 31 јануари, 2021 17:13

Потпретседател во старо новиот состав е Димитрие Шеху од ДУИ која и досега ја вршеше оваа функција.

Избран новиот состав на Државната изборна комисија

И официјално со 95 гласа За собранието го избра и именува старо новиот состав на ДИК. Александар Даштевски е новиот претседател...

Рејхан Бајрами / 13 јануари, 2021 8:02

Членовите на Комисијата се избираа од редот на истакнати стручњаци од областа на епидемиологијата, инфектологијата, микробиологијата, педијатријата, ветерината и други специјалности.

СТРУЧЊАЦИ ВО СВОЈАТА ПРОФЕСИЈА: Ова се членовите на Комисијата за заразни болести

Согласно член 249 од Законот за здравствена заштита, односно член 59 од Законот за заштита на населението од заразни болести,...

Стојче Бушин / 21 октомври, 2020 9:19

Овој сет рестриктивни мерки Комисијата за заразни болести ќе го предложи до Владата во понеделник, поради секојдневното рушење на рекорди со бројот на новозаразени од Ковид 19.

Караџовски: Ако не си помогнеме сами себе си, не можат да ни помогнат ни 500 доктори ниту 20 болници

Ресторани, кафеани, сендвичарници, кладилници и останати економски субјекти нема да работат од 23 часот навечер до 5 часот...

Стојче Бушин / 17 октомври, 2020 8:31

Одржавме состанок заедно со Комисијата за заразни болести утрово, ги разгледаме околностите со кризата, некои епидемиолошки податоци од анкетите.

Комисијата предложи нови мерки: Ништо нема да работи по 23 часот

Утрово се одржа нов состанок на Комисијата за заразни билести при што е одлучено да се предложат нови рестриктивни мерки,...

Стојче Бушин / 16 октомври, 2020 12:26

Регулаторната комисија за енергетика ja зголеми и малопродажната цена на мазутот за 0,895 ден/кг и тој ќе се продава по цена од 26.863 денари за килограм.

Поскапуваат горивата – Ова се новите цени

Регулаторната комисија за енергетика ja зголеми и малопродажната цена на мазутот за 0,895 ден/кг и тој ќе се продава по цена...

Стојче Бушин / 13 октомври, 2020 13:32