Човек кој се смета за Бугарин, не може во името на државата Македонија да ги одржува врските со Македонците по род во светот!

МАКЕДОНЦИТЕ ВО СВЕТОТ ГИ ПРЕКИНУВААТ ВРСКИТЕ СО АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО

МАКЕДОНЦИТЕ ВО СВЕТОТ ГИ ПРЕКИНУВААТ ВРСКИТЕ СО АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО! 12 ноември 2020 година, Торонто, Канада – Светскиот...

Перо Милчин / 12 ноември, 2020 6:59

Заев, потенцира дека 25.Конгрес е прв конгрес кој доаѓа после изборна победа на СДСМ од позиција на владејачка партија, нешто што се нема случено од 1994 година.

СДСМ покажува одговорност во заштита на јавното здравје

Претседателот Зоран Заев го отвори 25. Конгрес на СДСМ, кој за првпат се одржува дигитално, на далечина со цел заштита на јавното...

Владо Марин / 25 октомври, 2020 14:34

Првиот дигитален Конгрес на СДСМ ќе се одржи преку електронска платформа Зум (ZOOM), заради заштита на здравјето на граѓаните, делегатите, медиумските работници и со целосно почитување на мерките и препораките за зашитита од Ковид 19.

СДСМ денеска ќе одржи дигитален Конгрес

СДСМ денеска со почеток во 13:00 часот ќе го одржи 25. Конгрес преку платформата Зум. -Првиот дигитален Конгрес на...

Перо Милчин / 9:05

ЕУ и НАТО не се достојни за промена на името на државата Македонија и идентитетот на Македонскиот народ!

ЧЕСТИТ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС! ЧЕСТИТ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА! 23 октомври 2020 година, Скопје,...

Перо Милчин / 23 октомври, 2020 6:30

Избран е за член на Македонската академија на науките и уметностите надвор од работниот состав во Одделението за лингвистика и литературна наука.

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС: АКАДЕМИК ИЛИЈА ЧАШУЛЕ КОРИФЕЈ НА МАКЕДОНСКАТА ЛИНГВИСТИКА

18 октомври 2020 година, Скопје, Македонија – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) изразува искрена почит кон ликот и делото...

Владо Марин / 19 октомври, 2020 8:39

„За 18 години постоење имаме 16 победи. Овој конгрес ќе стави печат на уште една нова победа за ДУИ. Ние сме двигатели на политичките процеси во земјава. И ќе победиме на 12. април“ - изјави лидерот на ДУИ.

АЛИ АХМЕТИ : Од КИРАЏИИ станавме господари во сопствениот дом!

Али Ахмети вечерва беше реизбран за лидер на ДУИ на четвртиот изборен Конгрес на партијата. За Ахмети гласаа повеќе од 800...

Сара Фемина / 21 декември, 2019 21:32

Најмладата членка во историјата на американскиот конгрес Александрија Окасио-Кортез се соочи со тужба поради блокирање луѓе на Твитер.

Најмладата американска конгресменка тужена за блокирање корисници на твитер

Најмладата членка во историјата на американскиот конгрес Александрија Окасио-Кортез се соочи со тужба поради блокирање...

Узунов Бобан / 12 јули, 2019 7:08

По кој знае кој пат "пукна тиквата" во ЛДП, реизбраниот претседател контра пратениците кои ценат дека изјавите не се став туку искажување на лично мислење за самопромоција

Милевски прв за “отстрел” на пратеничката Корубин, ЛДП се распаѓа, пак

Реални внатрепартиски несогласувања за политичкото дејствување на ЛДП или неуспешна битка за превласт во партијата, е дилемата...

Мартин Попоски / 18 декември, 2018 6:25