Во својата презентација пак докторката Соумја Сваминатан која е научник од Светската здравствена организација (СЗО) во Женева, истакна дека коронавирусот може да исчезне дури во 2022 година.

СЗО: Дypи во 2022 година се очекува враќање во нормала на живoтoт!

Денеска Светската здравствена организација на презентацијата водена преку социјалните мрежи предупреди дека Ковид-19 се...

Катерина Крстиќ / 17 септември, 2020 10:28

На 7 септември, Министерството броеше само 28 затворени училишта и 262 паралелки поради епидемијата.

Во Франција се затворени 81 училиште поради коронавирусот

Од почетокот на школската година, само по една недела на работа на 7 септември, Министерството за образование регистрира...

Катерина Крстиќ / 16 септември, 2020 11:50

Како што изјави министерката, станува збор за 15 месечно детенце, кое во градинката било само еден час, првиот ден кога се отворија градинките, за да се адаптира, а следните денови родителите не го носеле. Кога ги прашале зошто детето не посетува градинка, рекле дека вади запчиња.

Бебе позитивно на коронавирус: Цела група од јасли и вработените во градинка во Центар одат во изолација!

Денеска министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска соопшти пред јавноста дека цела група од јасли во градинката „13...

Катерина Крстиќ / 15 септември, 2020 22:25

Пред неколку дена, со позитивен тест излезе и референт на скопското муфтиство, со седиште во истата зграда на ИВЗ. Покрај тоа, тој патувал со околу 50 имами за време на екскурзијата во Турција организирана од оваа муфтиство.

БУРЕВЕСНИК: Коронавирус врие во ИВЗ!

Уште откако самопрогласениот реис на ИВЗ, Сулејман Реџепи, го прогласи коронавирусот „Ковид 19“ за „мртов“, Исламската...

Катерина Крстиќ / 11 септември, 2020 23:11

Имено доктор Глиќиќ е една од оние кои не веруваат во нештото додека не е научно докажано, па така таа избегнуваше било какви прашања поврзани за теми кои научно не се докажани.

Д-р Глигиќ: Никој кој чува мачка не се заразил од коронавирус!

Истакнатата српска докторка, виролог Ана Глигиќ во едно гостување посочи дека не е точно тврдењето дека мачките се преносители...

Катерина Крстиќ / 10 септември, 2020 10:34

Во рамки на седницата е одлучено бремените жени да продолжат да ги користат владините мерки. 

ОДЛУЧЕНО: Хронично болните се враќаат на работа

Владата на денешната трета седница го усвои предлогот на Комисијата за заразни болести за враќање на работа на хронично...

Катерина Крстиќ / 9 септември, 2020 23:39

Премиерот истакна дека инвестирање во инфраструктура и опрема, ќе бидат број еден планови во иднина, а истакна дека особено важен е проектот изградбата на нов, модерен Клинички центар во Скопје, како и постојаното вложување во човечкиот капитал. 

Заев: Ќе се справиме со коронавирусот само ако сме здружени и ако ги почитуваме мерките

На денешната прослава по повод 8 септември премиерот на државата Зоран Заев се осврна и на прашањето за решавање на борбата...

Катерина Крстиќ / 8 септември, 2020 16:27

Рајан во Жeнева кажа дека „обидот да им се презентираат поедноставени решенија на луѓето, да долг рок, не е стратегија која победува“.

СЗО предупредува: Не манипулирајте со информации за пандемијата

Денеска директорот на СЗО за итни ситуации, Мајкл Рајан, ги предупреди владите да не даваат политички мотивирани информации...

Катерина Крстиќ / 16:19