Властите на Вухан, од каде што се појави вирусот, ги повикаа граѓаните да не го напуштаат градот освен ако не се работи за посебни околности.

Дали ЦИА стои позади смртоносниот вирус? Кинезите во паника

Чувството на страв расте во Вухан додека кинескиот град е ставен под карантин во обид да се контролира пренесувањето на смртоносниот...

Македонка Димкин / 23 јануари, 2020 10:28

Вирусот за прв пат се појавил во градот Вухан, каде биле заразени 200 лица, а потоа се прошири и во Шангај и Пекинг.

Итен состанок на СЗО за смртоносниот вирус!

Во Женева е свикан итен состанок на Светската здравствена организација, која треба утре да одржи вонреден состанок на стручниот...

Данаил Михајловски / 21 јануари, 2020 10:59