Досега во земјата се направени вкупно 681.272 тестирања на Ковид-19.

Пријавени се вкупно 35 починати лица од ковид-19 во Македонија

Во последните 24 часа се направени 3.284 тестирања, а регистрирани се 890 нови случаи на КОВИД-19 во: -Скопје 349 -Битола 68 -Куманово...

Рејхан Бајрами / 15 април, 2021 18:49

Регистрирани сe 6.867 нови позитивни случаи од 35 градови во државата со намалување од 13,4% во однос на минатата недела.

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ – НЕДЕЛЕН ИЗВЕШТАЈ ОД 5 ДО 11 АПРИЛ

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 5 до 11 април 2021 биле тестирани вкупно 27.329 материјали...

Рејхан Бајрами / 11:03

Досега во земјата се направени вкупно 677.988 тестирања на Ковид-19.

Пријавени се вкупно 33 починати лица- корона не мирува

Во последните 24 часа се направени 3.610 тестирања, а регистрирани се 949 нови случаи на КОВИД-19 во: -Скопје 357 -Битола 85 -Куманово...

Рејхан Бајрами / 14 април, 2021 20:16

Досега во земјата се направени вкупно 674.378 тестирања на Ковид-19.

Починаа 27 лица: Регистрирани се 1.129 нови случаи на КОВИД-19

Во последните 24 часа се направени 4.045 тестирања, а регистрирани се 1.129 нови случаи на КОВИД-19 во: -Скопје 458 -Битола 96 -Куманово...

Сара Фемина / 13 април, 2021 19:42

Досега во земјата се направени вкупно 669.141 тестирања на Ковид-19.

Починаа 46 лица: Регистрирани се 687 нови случаи на КОВИД-19

Во последните 24 часа се направени 3.050 тестирања, а регистрирани се 687 нови случаи на КОВИД-19 во: -Скопје 310 -Куманово 55 -Битола...

Перо Милчин / 11 април, 2021 17:41

Досегашните искуства покажуваат дека вакцинацијата е еден од начините со кои што се можеме да се справуваме со инфективните заразни заболување, посебно со оние кои што се многу заразни и имаат висока стапка на смртност, како што е случај со Ковид-19, вели доц. д-р Мери Киријас од Институтот за имунологија во интервју за МИА.

Д-р Киријас за МИА: Со вакцинација можеме да се справиме со Ковид-19

Според неа, во рок од шест месеци по имунизацијата против коронавирусот, може да бидеме сигурни дека постои заштита од Ковид-19,...

Сара Фемина / 11:11

Учеството е над 90 отсто, а во изминатите седум дена, во просек е 93 проценти и станува збор за 10 до 12 илјади вакцинации дневно!

Грчкиот министер за здравство: Во јули колективен имунитет во Грција

До крајот на јуни или средината на јули ќе биде вакциниран еден голем дел од грчкото население, ќе го постигнеме она што се...

Перо Милчин / 9 април, 2021 4:51