Со крвна плазма досега се третирани 661 пациент. Со ваквиот највисок чин на хуманост, граѓаните кои се оздравени имаат можност да им помогнат на тие кои во моментот се борат со коронавирусот.

ДАРУВАЊЕТО КРВНА ПЛАЗМА НАЈВИСОК ЧИН НА ХУМАНОСТ, ДОСЕГА ОБЕЗБЕДЕНИ 802 ЕДИНИЦИ, ТРЕТИРАНИ 661 ПАЦИЕНТ

Од Институтот за трансфузиона медицина информираат дека се обезбедени вкупно 802 единици конвалесцентна плазма за третман...

Мирко Бачиќ / 18 јануари, 2021 16:43

Дарувањето крвна плазма спасува човечки животи, напиша Георгиевски на својот официјален Фејсбук профил.

Градоначалникот Георгиевски донираше крвна плазма

Денеска на Институтот за трансфузиона градоначалникот на Гази Баба, Борис Георгиевски донираше крвна плазма. На средината...

Катерина Крстиќ / 7 август, 2020 18:07

Да ја покажеме нашата грижа, да даруваме и да спасиме човечки живот. Апелирам на солидарност, затоа што нема ништо поважно од нашето здравје и здравјето на нашите најблиски! – порача министерот Филипче.

Обезбедени 61 единица плазма за третман на пациенти со ковид-19

Досега се обезбедени 61 единица конвалесцентна плазма за третман на пациенти со ковид-19, информира министерот за здравство...

Стојче Бушин / 3 август, 2020 12:57

Да даруваме крвна плазма - да бидеме хумани и да спасиме човечки животи!

Излекувани пациенти од ковид-19 им помагаат на други пациенти за побрзо оздравување од коронавирус

Излекувани пациенти од ковид-19 им помагаат на други пациенти за побрзо оздравување од коронавирус.  Да даруваме крвна...

Стојче Бушин / 30 јуни, 2020 17:06

„Ние го имаме лекот во нас и треба да го искористиме. Антителата со текот на време ослабуваат, подобро да помогнеме на некого, ќе се чувствуваме подобро како луѓе.

Уште тројца здравствени работници вчера даруваа крвна плазма

Мирјана, Јадранка и Исмаил од Општата болница во Куманово, по закрепнувањето од ковид-19 даруваа конвалесцентна плазма за...

Стојче Бушин / 27 јуни, 2020 21:12

Да даруваме крвна плазма. Да бидеме хумани и да спасиме човечки животи.

Обезбедени 31 единица конвалесцентна плазма за третман на 31 пациент со ковид-19

Од Институтот за трансфузиона медицина информираат дека се обезбедени 31 единица конвалесцентна плазма за третман на 31 пациент...

Стојче Бушин / 26 јуни, 2020 22:17

На Институтот за трансфузиона медицина, денеска го пуштивме во употреба новиот клеточен сепаратор за плазмаферза.

ФИЛИПЧЕ: Пет пациенти од коронавирус се излекувани со крвна плазма!

Пет пациенти од коронавирус се излекувани со крвна плазма, објави предмалку министерот за здравство Венко Филипче! На Институтот...

Стојче Бушин / 21 мај, 2020 15:09