Судскиот совет на денешната седница донесе одлука за разрешување на судијка од Основниот кривичен суд во Скопје поради нестручно и несовесно вршење на функцијата, односно поради повреди на судскиот деловник по однос на примената на АКМИС, кој се однесува на распределбата на предметите.

Поради злоупотреби на АКМИС, Судскиот совет разреши судијка од Кривичен

Иако Здравев не кажа конкретно име, неофицијално, како што посочија и дел од медиумите, станува збор за поранешната в.д. претседателка...

Перо Милчин / 20 јануари, 2021 15:51

Скопската полиција претходно во три наврати не успеа да го пронајде обвинетиот на неговата адреса, кому му беше одреден притор од Судот во Велес.

Панчевски во притвор во Шутка, самиот се пријавил во затворот!

Поранешниот претседател на Кривичнит суд Скопје, Владимир Панчевски, од денска напладне се наоѓа во КПУ Затвор Скопје познат...

Катерина Крстиќ / 15 јули, 2020 17:17

Имено станува збор за искинато државно знаме кое виси во паркот.

Повторно вандалско однесување- Искинато државното знаме во паркот во Ѓорче

Вандалско однесување на жителите на општина Ѓорче Петров. Имено станува збор за искинато државно знаме кое виси во паркот....

Катерина Крстиќ / 13 март, 2019 15:08