Владата прогласи 30-дневна кризна состојба на 20 ноември што трае до 19 декември. Ако биде усвоено владиното барање, кризната состојба би била продолжена до средината на јуни следната година.

Kризнатa состојба ќе биде продолжена за уште шест месеци

Владата на вчерашната седница го прифати предлогот на Групата за процена во ЦУК да биде побарано продолжување на кризната...

Перо Милчин / 2 декември, 2020 8:26

Претседателот Стево Пендаровски, по седницата на Советот за безбедност, оцени дека состојбата со корона вирусот во земјата е сериозна, што ги тера да размислуваат и за нови мерки!

Пендаровски: Предлагаме 30 дена кризна состојба на цела територија на земјата

Претседателот Стево Пендаровски, по седницата на Советот за безбедност, оцени дека состојбата со корона вирусот во земјата...

Перо Милчин / 19 ноември, 2020 15:02