Во вториот дел од истражувањето ќе ја прочитате улогата на сите актери во овој криминал.

Еве кој е дел од скандалот вреден 200 милиони евра во ТЕ-ТО

Во првото продолжение од истражувањето на порталот Економски Лидер за мега-скандалот во централата „ТЕ-ТО“, се открива...

Катерина Крстиќ / 12 декември, 2019 18:08

Имено, на 14 јуни 2018, во еден ден од судот беше прогласен стечај но и беше изгласан планот за реорганизација на компанијата со кој беше отпишан долгот од 28 милиони евра до „Топлификација“ што всушност се парите со кои е основана фирмата.

МЕГА СКАНДАЛ: Заев и Анѓушев вмешани во криминал тежок 200 милиони евра, заедно со Руси!

Преку 200 милиони изнесува штетата од лажниот стечај на електраната „ТЕ-ТО“ и со истата освен што е оштетена „Топлификација“,...

Катерина Крстиќ / 9 декември, 2019 21:15

Героски за божемната борба против криминалот

Героски: Преку божемна “борба против криминалот” власта ја дисквалификува опозицијата пред избори !

Во Македонија не постојат две или повеќе мафии, туку постои една единствена мафија, која владее со државата. Народот е разединет...

Узунов Бобан / 23 септември, 2019 8:38

На овие од власта паметот им само на штета и криминал

Ивор Мицковски: На овие од власта паметот им е само на штета и криминал !

Далеку патуваат вестите за македонштината. Како бе со адвокат, а не е осомничена. После како бе излага пред камери тотално...

Узунов Бобан / 21 август, 2019 8:40

Никола Димитров признава дека “Рекет“ е криминал, но не објаснува зошто за истото не им укажал на Шеќеринска и Сугаревски

Димитров немал средба со Боки 13, но зошто не ги предупредил Шеќеринска и Заев?

Вчера во ФБ статус министерот за надворешни работи Димитров порача дека кај него има чувство на бес и апатија заради криминалните...

Данаил Михајловски / 19 август, 2019 10:31

Со парите потрошени за хигиена, јавен превоз, лекови, облека и културни активности граѓаните можат да добијат уште приближно 52 денари.

ВМРО -ДПМПНЕ: „Заев и СДСМ ја осиромашија и опустошија државата и наместо живот донесоа беда„

-Додека власта ја манипулира јавноста со оваа мерка која ќе биде привилегија исклучиво на богатите, поскапеа нафтата, цените...

Перо Милчин / 23 јуни, 2019 9:28

Албанската мaфиja одамна не делува само на југот на Србија, во Косово, Црна Гора, Грција, Турција, Македонија, туку незијното влијание се раширува и тоа во земјите од Средна Европа, а достигнува до Источниот брег на САД и Канада.

Албанската мафија пали и жари во светот и во Македонија!

Албанските дилери месечно шверцуваат четири до шест тони хероин, чија вредност на годишно ниво достигнува на две милијарди...

Рејхан Бајрами / 26 мај, 2019 18:51