Пред неколку дена овој значаен македонски симбол беше исшкртан, но денеска вредните раце на младите од ВМРО-ДПМНЕ повторно го светнаа и го оживееја овој значаен симбол за Македонската држава!

НЕПОКОР МАКЕДОНСКИ: Сонцето од Кутлеш повторно блеска во Велгошти

Сонцето од Кутлеш кое неодамна беше уништено во Крива Паланка, повторно заблеска во Велгошти, благодарение на УМС на ВМРО-ДПМНЕ...

Владо Марин / 22 мај, 2020 20:44

Барам само морална поддршка, казната сам ќе си ја носам!!! Да живее Македонија!!!

СРЦЕ МАКЕДОНСКО: Борко ќе ја плати казната на навивач на Вадар што го веел знамето од Вергина!

Активистот Жарко Масларковски заработи прекршочна пријава поради веење на знамето со сонцето од Кутлеш. На социјалните...

Мартин Попоски / 3 мај, 2020 17:04

Како што објави Алфа, за периодот од шест месеци од стапување во сила на Договорот, кој истекува утре, власта се обврза симболот од Вергина да биде тргнат, а на спомениците што упатуваат на тој период да бидат истакнати ознаки дека се дел од античката хеленска историја и цивилизација.

Од утре згаснува Сонцето од Кутлеш не смее да да стои на ниту еден споменик, ниту пак институција или јавно место

Сонцето од Кутлеш, кое е симболот на првото знаме на независна Република Македонија, од утре не смее да стои на ниту еден споменик,...

Катерина Крстиќ / 11 август, 2019 22:06

Од Владата за „Слободен печат“ велат дека корекциите ќе бидат завршени во зацртаниот временски рок, но не изнесуваат детали на кој начин ќе се извршат корекциите, како ќе се спречи јавната употреба на сонцето од Кутлеш и што сè е регистрирано како јавен простор и јавна употреба.

Скандал на повидок: Сонцето од Кутлеш за еден месец ќе биде забрането

По точно еден месец сонцето од Кутлеш, симболот на првото знаме на независна Македонија, повеќе нема да може да се види во...

Катерина Крстиќ / 12 јули, 2019 18:48

Власта продолжува со притисоци

(видео) Власта удира по се што е македонско, насилен обид да го одземат знамето од Кутлеш од навивач

По случајот во салата Борис Трајковски, повторно слични случки и во салата Парк во Струмица вечерва. Обезбедувањето се повикува...

Узунов Бобан / 17 јуни, 2019 7:55