Очигледно дека пописот е планирана политичка алатка со која треба да се зацементира трибалистичкиот карактер на политичкиот систем на Македонија, и најпосле да се официјализира и унапреди нејзината федерализација.

СЕ ПОПИШУВААТ И ОНИЕ КОИ НЕМААТ ДРЖАВЈАНСТВА – ПОЛИТИЧКАТА И МАНИПУЛАТИВНА НАМЕРА СО ПОПИСОТ ПОТВРДЕНИ И ОД САМИТЕ ВЛАДИНИ ФУНКЦИОНЕРИ

Додека владините функционери именувани од страна на СДСМ, на чело со директорот на Државниот завод за статистика (ДЗС), ја...

Перо Милчин / 28 март, 2021 20:45

Единствениот начин за пописот да биде откажан е неговото БОЈКОТИРАЊЕ.

АГИТИРАЊЕТО НА ФУНКЦИОНЕРИ ОД КОСОВО Е ДОКАЗ ДЕКА ПОПИСОТ Е ФИНГИРАН И МОРА ДА БИДЕ ПРЕКИНАТ

Откако вчера Албин Курти, ги повика Албанците од дијаспората, масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес...

Рејхан Бајрами / 20 март, 2021 8:43

Бидејќи член 71 од Законот за инспекциски надзор јасно предвидува дека секое физичко или правно лице може да поднесе барање за инспекциски надзор, Левица поднесе Претставка до Инспекцискиот совет заради непостапување на Државниот инспекторат за труд.

Левица поднесе претставка до Инспекциски Совет за непостапување на Државниот Инспекторат за Труд

Државниот инспекторат за труд незаконски одби да изврши надзор во неколку Основни и Апелациони судови, за кои Левица поднесе...

Мирко Бачиќ / 16 февруари, 2021 13:22

Причината за ваквата состојба е доцнењето на тендерот, а пациентите најверојатно до март ќе бидат препуштени сами на себе. Доколку редовно не се контролира гликемијата, кај овие пациенти може да настанат сериозни проблеми.

Дијабетичарите во критична состојба – нема ленти за мерење на гликемија во крвта

Заради недомаќинското и неодговорно функционирање на Министерство за здравство (МЗ), повторно доведено е во прашање здравјето...

Рејхан Бајрами / 12 февруари, 2021 16:32

Градоначалникот Блерим Беџети пак, тврди декаОпштината само го направила планот, а понатамупостапката ќе ја води Владата, која ќе го прогласи овојдел за слободна туристичка зона, која треба дапрерасне во туристичка атракција.

Езерото Треска – изградено од народот, не смее да биде жртва на бизнисите на власта

Девастирањето и состојбата во која денес се наоѓаезерото Треска, најдобро ги симболизира економскитеполитики на транзициските...

Перо Милчин / 2 февруари, 2021 15:25

Договорите се склучени со лицето Никола Спасов, кој e син наЃорѓи Спасов, поранешен министер за правда, пратеник и генерален-секретар на СДСМ во времето на најцрнитетранзициски денови. Инаку, Ѓорѓи Спасов е основач на АгенцијаРејтинг.

Зделките на Богоев со агенцијата на Спасов немаат крај

Со нарачани лајкови во штабовите, градоначалникот на општина Карпош, Стефан Богоев, го правда нерационалното трошење...

Рејхан Бајрами / 16 јануари, 2021 19:06

По повод оваа пријава, нашиот член на Президиумот, Јована Мојсоска, денес пред ОЈО, одржа прес – конференција, со цел да ја информира јавноста.

Левица поднесе кривична пријава против Нина Ангеловска

Денес Левица до Основното јавно обвинителство поднесе кривична приjава против поранешната министерка за финансии, Нина...

Перо Милчин / 25 декември, 2020 19:12

Непостапувањето и инертноста на Антикорупциска комисија во повеќе наврати, како и чувањето на предмети во фиоки, експлицитно покажува дека во Македонија не постојат никакви контролни механизми над режимот на Заев и сите институции се окупирани од самоволието и криминалните политики на владејачкиот естаблишмент.

Антикорупциска комисија молчи за вработувањата во М-НАВ на “антикорупционерот” Љупчо Николовски

Иако уште пред две години актуелниот вицепремиер за борба против корупција – Љупчо Николовски призна дека лице со кое...

Перо Милчин / 22 декември, 2020 20:58