Имено, официјалната интернет страница на ова ново министерство достапна е само на албански јазик. На веб страната од министерството има опција за македонски јазик, но доколку се кликне на истата, покажува дека е во изработка.

Министерството одговорно за функционирање на политичкиот систем, не работи согласно неговите основни постулати

Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците, со кое раководи Првиот потпретседател на Владата, Артан Груби,...

Рејхан Бајрами / 25 ноември, 2020 18:21

Оттука, со право можеме да прашаме, што е следниот чекор на патот кон Европа? Да почнат ниту да не ги огласуваат слободните работни места надвор од партиските штабови!?

Левица утре поднесува 61 барање за надзор до инспекторат за труд поради партиски вработувања во училиштата

Одамна се зборува за партизацијата на јавните служби, и одамна истата состојба сè подрастично се влошува. Секоја промена...

Стојче Бушин / 23 ноември, 2020 19:45

Самото сервисирање на долгот (исплата на рати и камати) изнесува околу 30% од јавните приходи.

Предложениот лек за должничката криза е поопасен од самата болест од која е зафатена македонската економија

Јавниот долг забрзано се движи кон неодржливост. Нетранспарентноста, неотчетноста и самоволието во фискаланта политика...

Стојче Бушин / 14:51

Но, што да се очекува од шефови на дипломатија, кои беа јавно објавени во документите на Викиликс како шпиони на други влади што одработуваат за туѓи интереси!?

Референдумот беше за НАТО-вска Северна, а не за Европска Македонија

Денешното неусвојување на преговарачката рамка од страна на Советот на ЕУ претставува тотален пораз и фијаско за килавата...

Перо Милчин / 17 ноември, 2020 16:33

Бидејќи судиите на Уставниот Суд ги избира Собранието наРМ и тие преставуваат посебна, четврта власт регулирана сопосебна глава во Уставот, надоместоците на нивните платиможе единствено да биде уредена согласно нов закон донесенод Собранието на РМ и никако поинаку.

Уставниот Суд кој треба да е чувар на законите – ги прекршува законите

Уставните судии незаконски и скандалозно изгласаа додатоциво висина до 35 отсто од месечната плата, во услови кога владата апелира...

Перо Милчин / 10 ноември, 2020 13:30

Гоце Делчев да му го одземеш на македонскиот народ тоа е како Џорџ Вашингтон да им го земеш на американците. Без Делчев нема држава, за него не се преговара, рече Апасиев.

АПАСИЕВ: Без Делчев нема држава, за него не се преговара!

Еднаш свиткана кичма, секогаш свиткана кичма. Љубчо и Бранко и покрај сите недоразбирања имале договор офф-рекорд некои работи...

Стојче Бушин / 5 ноември, 2020 21:14

Ова пратеничко право им го дава чл. 14 од Законот за пратениците и чл. 69 од Деловникот на Собранието на РМ, кој предвидува дека секоја втора редовна седница претседателот е должен да стави точка на дневен ред по барање на парламентарната опозиција.

Пратениците на Левица: Џафери итно да ја постави на Дневен ред Декларацијата за осуда на бугарските национал-шовинистички претензии

Во очи на најавеното бугарско вето за почеток на преговорите за членство во ЕУ, пратениците на Левица во Собранието на Република...

Рејхан Бајрами / 3 ноември, 2020 16:23

За жал и на штета на граѓаните на Македонија, власта нема ниту желба ниту капацитет да понуди такви решенија.

Од образованието не остана ништо освен проблеми

Состојбите кои со години беа игнорирани и криени под килимче и тешките импровизации во организацијата на најважниот сектор...

Стојче Бушин / 2 ноември, 2020 16:54