Здружението на приватни лекари по четврти пат годинава организира протест, бидејќи според матичните лекари, властите немаат слух за нивните барањa!

Од денеска почнува штрајкот на матичните лекари

Матичните лекари од денеска го почнуваат тридневниот протест. Тие ќе бидат во нивните ординации, но нема да издаваат упати...

Мате Парлоф / 5 септември, 2022 5:47

Министерството за здравство заедно со Здружението на приватни лекари ќе формираат работни групи на кои ќе се дефинираат конкретните чекори за подобрување на состојбите со кои се соочуваат со лекарите од примарното здравство

Матичните лекари го прекинуваат протестот, постигнат договор со Министерството за здравство

Матичните лекари го прекинуваат протестот – преку работни групи со Министерството ќе бараат решение на проблемите. Министерството...

admin@magazin / 18 февруари, 2022 16:42

Вкупно 498 специјализации и 87 супспецијализации се одобрени и ќе бидат распишани наскоро, согласно барањата на јавноздравствените установи.

ОДОБРЕНИ СЕ 498 СПЕЦИЈАЛИЗАЦИИ И 87 СУПСПЕЦИЈАЛИЗАЦИИ

Младите лекари да не стравуваат, затоа што имплементирањето на политиките коишто се однесуваат на нивниот стручен напредок...

Владо Марин / 9 јули, 2021 6:39

Куба има 9 лекари на 1.000 жители, најмногу на светот според Светската здравствена организација. 

ПОМОШ ЗА МАКЕДОНИЈА: Куба е подготвена да ѝ помогне на земјава да се справи со коронакризата

Кубански лекари се подготвени во секое време да и помогнат на Земјава доколку е потребно, вели амбасадорката на Куба во земјава...

Перо Милчин / 24 октомври, 2020 14:26

Во наредните шест месеци, на секои два месеци по 50 нови студенти ќе бидат ангажирани во Центрите за јавно здравје. Со ова, тие ќе им помогнат на здравствените работници кои го носат најголемиот товар во оваа криза.

Студентите од шестта година по општа медицина се вклучија во поддршка во борбата против ковид-19

Студентите од шестта година по општа медицина активно се вклучуваат во поддршка на своите колеги во борбата против ковид-19. Денеска...

Владо Марин / 15 октомври, 2020 15:16

Од лекарската комора соопштија дека пациентката не е впишана во Регистарот на лекари во РСМ и не поседува лиценца за работа, ниту пак била во постапка за стекнување со истата, односно во постапка за полагање на државен испит.

Лекарката која криела дека свекорот е болен од корона всушност лажела дека е лекарка!

Откако денес беше објавено за родилката која се породила на ГАК а не кажала дека во семејството всушност има член заболен...

Катерина Крстиќ / 10 јуни, 2020 21:28