Ефективноста на проектот кој трае четири години познат како "Ало докторе" не го оспорува никој, па ни министерот Филипче, само што заборавил да ги исплати лекарите за 12 месеци

Цела година, 25 ангажирани лекари од “Ало докторе” не зеле плата

Јавно се говори дека лекарите и медицинскиот персонал масовно ја напуштаат државата во потрага за подобар живот, додека...

Мирко Бачиќ / 28 ноември, 2018 8:25

Како и Македонија и Албанија, така и Косово почна да се соочува со фактот дека набрзо ќе остане без квалификуван лекарски кадар кој масовно "бега на запад" за подобра плата

По еден лекар дневно го напушта Косово

По Македонија и Албанија, и од Косово масовно се иселуваат висококвалификуваните лекарски кадри за подобар животен стандард...

Мирко Бачиќ / 15 октомври, 2018 10:22

Од Албанија само за шест месеци за Германија си заминале 2.500 медицински сестри а во последните години и над 800 лекари

Годинава Албанија ќе ја напуштат пет илјади медицински сестри

Официјалните податоци изнесени од здружението на медицински сестри потврдуваат дека овој кадар масовно ја напушта Албанија...

Мирко Бачиќ / 24 август, 2018 11:00