Хондрачин привлече внимание на опасноста од бактерии како што се Pseudomonas eruginosa (Pseudomonas aeruginosa) и Staphylococcus aureus. „Ако има масовна отпорност на антибиотици, тоа може многу да го разниша човештвото“, заклучи тој!

РУСКИ ДОКТОР ПОРАЧА: Главната закана не се вирусите, туку зависноста на луѓето од антибиотици

Во интервју за „Вечерња Москва“, терапевтот и кандидат за медицински науки Андреј Кондрахин ја процени можноста за нова...

admin@magazin / 30 ноември, 2020 13:25

Симптомите на уринарните инфекции се лесно забележливи и не можете да ги игнорирате.

Инфекции на уринарните патишта: ЛЕКУВАЊЕ И ПРЕВЕНЦИЈА!

Уринарните инфекции се непријатна и болна појава која многу почесто ги засега жените. Се смета дека секоја петта жена се...

admin@magazin / 29 ноември, 2020 19:50

Тајната е во добра превенција. Кога вашето тело е силно, кога има добар имунитет, може да се бори против сите вируси“.

Кардиолог Хаџи-Тановиќ: За да не ви откажат белите дробови поради ковид-19, пијте го овој лек секој ден!

Кардиологот Хаџи-Тановиќ во неговото гостување на „ТВ Прва“, даде јасни насоки во борбата против коронавирусот! Неговите...

admin@magazin / 27 ноември, 2020 22:41

Станува збор за лек кој е раствор за пер ос примена и пациентите ќе го примаат во домашни услови.

ВОЗРАСНИТЕ ПАЦИЕНТИ СО СПИНАЛНА МУСКУЛНА АСТРОФИЈА ПРВПАТ ДОБИЈА ЛЕК

Министерството за здравство информира дека вчера првпат досега на Универзитетската клиника за неврологија двајца возрасни...

Рејхан Бајрами / 25 ноември, 2020 11:46

Билкарите речиси секогаш меѓу најдобрите лековити билки ја класифицираат жалфијата. И според најстрогите критериуми, таа може слободно да ја понесе титулата за најлековита билка во светот.

Жалфија – најлековитата билка во светот

Според докажани истражувања, жалфијата е полна со антигабични и антибактериски својства. Не само што ја намалува болката...

admin@magazin / 24 октомври, 2020 20:24

Семето од шипката може да се користи за правње масло кое се употребува за козметиката и дерматологијата.

Шипинки- лек против настинка и вишок килограми!

Доколку сакате за кратко време да ги отстраните маснотиите и да го исчистите вашиот организам од штетните материи, сокот...

Владо Марин / 19 октомври, 2020 19:12

Чајот од кантарион се пие три пати на ден против гастрит, чир на желудникот, дијареа, жолтица, главоболка, бубрежни и менструални тегоби.

Кантарион: Лек против депресија и гинеколошки проблеми

Кантарионот се покажа како исклучително успешен во лекување на многубројни психички заболувања, од депресија до трауми,...

Владо Марин / 19:01

Цветовите се групирани во густи терминални главички, со нееднаква чашка, кај која горната усна е троделна, а долната е расцепена. Венчето е цевчесто, долго 4-10 мм, бело, розево или лилјаково.

Мајчина душица прави ЧУДА: Природен лек за многу болести

Мајчина душица не е само зачин. Оваа разноврсна билка е полна со витамини.Мајчина душичка е полна со витамин Ц, исто така е...

Владо Марин / 18 октомври, 2020 21:41