Министерот Филипче на луѓето кои живеат со ретка болест им порача дека не се сами и дека Министерството за здравство е секогаш отворено за да ги слушне нивните потреби и стручно да ги следи новите и достапни терапии.

Заев и Филипче: Воведуваме системски пристап на грижа за луѓето кои живеат со ретка болест и го зголемуваме бројот на достапни лекови

Во завршницата на месецот посветен на ретките болести и на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“ премиерот Зоран...

Рејхан Бајрами / 28 февруари, 2021 9:43

Во текот на ноќта костатирани се осум прекршоци од Законот за прекршоците против јавниот ред и мир!

Контролирани 288 угостителски објекти на во Скопје, двајца приведени за нарушување на јавниот ред и мир

Контролирани 288 угостителски објекти на во Скопје, двајца приведени за нарушување на јавниот ред и мир! Во врска со донесената...

Рејхан Бајрами / 1 јануари, 2021 13:25

Град Скопје ги потсетува граѓаните дела е во тек јавниот повик за доделување стипендии на средношколци со попречености, ученици во средните училишта на Град Скопје за учебната 2020/2021 година.

ВО ТЕК Е ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ НА СРЕДНОШКОЛЦИ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ

ВО ТЕК Е ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ НА СРЕДНОШКОЛЦИ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ! Град Скопје ги потсетува граѓаните дела...

Стојче Бушин / 15 септември, 2020 17:36