Зелениот покрив се уредува според проект од реномираниот и наградуван архитект, Бесиан Мехмети.

РАЗЗЕЛЕНУВА И ПОКРИВОТ НА „МАВРОВКА“ – ТРЕТ И НАЈГОЛЕМ ЗЕЛЕН ПОКРИВ ВО СКОПЈЕ

РАЗЗЕЛЕНУВА И ПОКРИВОТ НА „МАВРОВКА“ – ТРЕТ И НАЈГОЛЕМ ЗЕЛЕН ПОКРИВ ВО СКОПЈЕ Градот Скопје во соработка со општина Чаир...

Сара Фемина / 27 јануари, 2021 15:35

Во рамките на оваа одлука Владата им порача на општина Чаир и Јавното претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта да ги регулираат меѓусебните права и обврски и да склучат Договор за отстранување на бесправно поставени објекти.

ВО ЖИВО: Започна уривањето на дивоградбата кај ТЦ Мавровка!

Денеска претпладне започна со рушење дивоградбата кај Мавровска. Уривањето на објектот го врши ЈП за Јавно претпријатие...

Катерина Крстиќ / 2 септември, 2020 10:52