Министерот за животна средина потенцира дека оваа зима поради кризата ќе има поголемо аерозагадување и најави засилени инспекциски контроли

Државата ќе гори мазут, граѓаните нека внимаваат што горат

Државата ќе увезува јаглен и мазут, но граѓаните да внимаваат да не се греат со загадувачки материјали. Министерот за животна...

Мате Парлоф / 4 октомври, 2022 6:04

ТЕЦ Неготино сега се вклучува во услови на глобална енергетска криза и енормен раст на цената на електричната енергија, поради кои околности производната цена на оваа термоцентрала, која во нормални околности беше висока, сега е пониска од цената на берзите.

ТЕЧЕ ИСПОРАКАТА НА МАЗУТ ВО ТЕЦ НЕГОТИНО, ПРОИЗВОДСТВОТО ЌЕ ПОЧНЕ СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

Се полнат складиштата на мазут во ТЕЦ Неготино со количини за стартување на термоцентралата и континуирано производство...

Перо Милчин / 11 декември, 2021 14:55

“Пуцко Петрол“ е во сопственост на Исмаил Јахоски, кој 1996-2005 беше градоначалник од СДСМ, а од 2009 е градоначалник од ДУИ, на Пласница, најсиромашната општина во МК.

За фирма на градоначалник од ДУИ не треба лиценца за тендери

По случајот со Министерството за одбрана, кога пред две години порталот МКД.мк откри дека компанијата од општина Пласница...

Данаил Михајловски / 6 ноември, 2019 12:29