Во рамките на 47. Мајски оперски вечери на 12 мај ќе биде изведен еден од најубавите балети во класичната уметност „Лебедово езеро“ на Петар Илич Чајковски

“ Мајски оперски вечери“ утре со “Лебедово езеро“

Во улогата на Одета и Одилија, белиот и црн лебед ќе настапи Маја Махатели од Грузија, додека во улогата на принцот Зигфрид...

Стефан Каневче / 11 мај, 2019 16:20

Дали Македонската опера и балет остана без сценографија за операта „Евгениј Онегин“?

Зошто исчезнуваат сценографиите од МОБ?

Дали Македонската опера и балет остана без сценографија за операта „Евгениј Онегин“, единствената опера од рускиот железен...

admin@magazin / 8 јуни, 2018 11:32

Какви промени се очекуваат во културните институции по доаѓање на новиот Министер за култура Асаф Адеми?

Дали БЕСА ќе ги преземе националните установи?

Новите министри од владиниот кабинет на парламентарното мнозинство ќе започнат со својата работа на 4 јуни 2018 година. Во...

admin@magazin / 3 јуни, 2018 0:35