Прва тужба од ваков тип во ЕУ

Македонци од Благоевград со тужба против Бугарија пред Судот за правда во Луксембург

Македонскиот клуб за етничка толеранција од Благоевград поднесе тужба против Европската Комисија до Судот за правда во...

Калина Мартинска / 21 април, 2024 16:05

Како Државен завод за статистика, наведува, сакаме да се обраќаме до граѓаните, бидејќи пописот се прави за граѓаните.

СЕЉАМИ: СЕ ЧУДАМ ЗОШТО МАКЕДОНЦИТЕ ГИ ПОВИКУВААТ МАКЕДОНЦИТЕ ДА НЕ СЕ ПОПИШАТ

Пописот не е пазар, не е отворање на алваџиски тефтер, туку спроведување на закон, вели заменик директорот на Државниот завод...

Владо Марин / 30 март, 2021 8:07

Тој прашува, ако Македонците утре се наречат марсовци, дали и Цар Самоил ќе биде од Марс?

КАРАКАЧАНОВ: МАКЕДОНЦИТЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧАТ МАРСОВЦИ, ДАЛИ И ЦАР САМОИЛ ЌЕ БИДЕ ОД МАРС?

Бугарија е земја која секогаш и помагала на Македонија, ние први ги признавме, финансиски помагавме, помагавме и воено за...

admin@magazin / 13 декември, 2020 13:16

Македонскиот јазик се изучува ширум светот! Бугарската фалсификаторска политика, дипломатија и наука се добро познати во светот и не кажуваат ништо ново. Грешката, незнаењето и предавството повторно му припаѓаат на Заев. Ќе се запише тој како таков во македонската историја и единствениот знак на предавник ќе биде неговата идентификација.

ОСУДА НА ЗАЕВ – НАЈГОЛЕМИОТ ПРЕДАВНИК НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!

ЗАЕДНИЦА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ХРВАТСКА! – Претседателот на Заедницата на Македонците во Хрватска упати отворено писмо до...

admin@magazin / 8 декември, 2020 18:15

Круговите „воодушевени“ од бугарската алт-десница треба да нѐ известат и дали Грција треба да престане да ја смета бугарската фашистичка окупација за време на Втората светска војна како вистинска окупација.

Никос Коѕијас: Бугарските шовинисти немаат почит ни кон својата историја бидејќи се бугарски фашисти кој ја омаложуваат Македонија

Дали и Грција треба да престане да ја смета бугарската фашистичка окупација за време на Втората светска војна како вистинска...

Рејхан Бајрами / 3 декември, 2020 6:53

Зошто не и денес да не е: Македонија на Македонците?!

ПЕТРОВ: Македонците и Македонија се под страшна агресија по сите основи и од сите страни

Македонците и Македонија се под страшна агресија по сите основи и од сите страни, од странски мешетари, и домашни (нео)врховисти...

Рејхан Бајрами / 2 декември, 2020 8:07

Тој напомена дека нашиот идентитет нема цена, а предавниците на македонската историја кога тогаш ќе одговараат за велепредавство на сопствениот народ!

БЕЛЕСКИ: Нашиот ИДЕНТИТЕТ нема ЦЕНА, а предавниците кога тогаш ќе одговараат за велепредавство на сопствениот народ!

Интервјуто на македонскиот премиер и срам за државата Зоран Заев, дадено за БГНЕС, предизвика револт кај многу македонци!...

Перо Милчин / 26 ноември, 2020 7:39