Бројката на македонци кои се заглавени низ лавиринтот за македонски документи е не позната!

Македонци заглавени низ цел свет не можат да извадат документи – амбасадите креваат рамења

Бројката на македонци кои се заглавени низ лавиринтот за македонски документи е не позната. Тие заради корона кризата не...

Перо Милчин / 23 ноември, 2020 12:06

Човек кој се смета за Бугарин, не може во името на државата Македонија да ги одржува врските со Македонците по род во светот!

МАКЕДОНЦИТЕ ВО СВЕТОТ ГИ ПРЕКИНУВААТ ВРСКИТЕ СО АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО

МАКЕДОНЦИТЕ ВО СВЕТОТ ГИ ПРЕКИНУВААТ ВРСКИТЕ СО АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО! 12 ноември 2020 година, Торонто, Канада – Светскиот...

Перо Милчин / 12 ноември, 2020 6:59

СМК изразува поддршка на Македонецот Ден Масин за избор за пратеник во Парламентот на Канада со уверување дека Масин недвосмислено ќе застане во одбрана на македонското име и идентитет.

ПОДДРШКА ЗА НОМИНАЦИЈАТА НА МАКЕДОНЕЦОТ ДЕН МАСИН ЗА ПРАТЕНИК ВО КАНАДСКИОТ ПАРЛАМЕНТ!

21 октомври 2020 година, Торонто, Канада – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) апелира до сите Канаѓани со македонско потекло...

Владо Марин / 21 октомври, 2020 9:45

Проектот е во рамки на ервопскиот фонд за прекугранична соработка ИПА-2, меѓу општина Пустец и општина Битола.

МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО АЛБАНИЈА: МАЛА ПРЕСПА ЌЕ ДОБИЕ МУЗЕЈ ЗА МАКЕДОНЕЦОТ СТЕРЈО СПАСЕ

16 октомври 2020 година, Пустец, Мала Преспа – Во селото Глобочани, општина Пустец, Мала Преспа, започна реализацијата на проектот...

Владо Марин / 16 октомври, 2020 6:07

Македонците со престој во Германија се жалат на услугите на македонската амбасада и преку отворено писмо апелираат за подобрување на услугите во дипломатско-конзулантните преставништа на Македонија во Германија!

Македонците со престој во Германија се жалат на услугите на македонската амбасада

Македонците со престој во Германија се жалат на услугите на македонската амбасада и преку отворено писмо апелираат за подобрување...

Владо Марин / 27 септември, 2020 21:41

Во интервјуто за штипската телевозија Карачанов тврди дека всушност еден од тие личности кои го делеле ставот дека пред 1944 година Македонците биле Бугари е новинарот Бранко Тричковски

Карачанов: И Бранко Тричковски тврдеше дека Македонците биле Бугари!

Бугарскиот министер за одбрана Красимир Каракачанов во интервју за ТВ Стар од Штип вели дека не е само Денко Малески кој...

Катерина Крстиќ / 14 мај, 2020 15:43

Господа од власта, нашиот народ е питом народ. Нашиот народ е напатен народ.

Ковачки до Заев: Истиот тој народ, кој за вас најпрвин беше стока, а сега и го опцувте, многу брзо ќе донесе правилна пресуда!

Малку ли ви беше што го избришавте АСНОМ од Уставот? Малку ли ви беше што на тој народ случајно, или намерно, му ја цензуриравте...

Владо Марин / 10 мај, 2020 10:40

При нападот, од колоната успеало да се извлече последното возило и да јави за невидениот масакр.

ВЕЧНА ИМ СЛАВА: Деветнаесет години од зaгинyвањето на осум вojници и полицajци кај Вејце!

Масакр кај Вејце е најкрвав и најбрутален масакр во поновата историја на Македонија. Масакрот се случи на 28 април 2001 година...

Перо Милчин / 28 април, 2020 19:25