Во добро расположение, публиката со маски и растојание од еден метар, ужуваше во безвременските хитови во изведба на Дарио, Џокси, Џафер, Лидија Кочовска, Трајче Манев, Ристо Самарџиев, Олгица Христовска.

Публиката со маски и дистанца го славеше 35-от роденден на „Макфест“

Вчеравечер се одржа 35-тото издание на фестивалот Макфест во Штип, а за прв пат на отворено на Градскиот плоштад “Слобода”. Во...

Катерина Крстиќ / 19 септември, 2020 9:23

Мартинијан Кириловски со песната „Сто пати на ден“ чиј автор е Ристо Самарџиев ја освои првата награда на „Макфест 2019“. Ова е негово шесто учество на фестивалот, каде ја почна и својата музичка кариера, на Самарџиев, пак, ова му е седма победа во Штип.

Го отвори и затвори фестивалот: Мартинијан Кириловски е победник на „Макфест 2019“!

Макфест и оваа година докажа дека е најдобар фестивал во земјава, каде најдобриот победува. И оваа година како и секоја учество...

Весна Петровска / 15 октомври, 2019 12:35

Разговор со Владимир Дојчиновски, уметнички директор на Макфест 2018

Дојчин: Публиката најдобро може да ја почуствува искреноста и квалитетот на изведбата

Од неодамна сте назначен за уметнички директор на фестивалот „Макфест“, еден од најзначајните музички фестивали во државата....

admin@magazin / 11 јуни, 2018 15:29