Натамошно надоградување на системот за правда за децата е дел од Акцискиот План на Министерството за правда за спроведување на Стратегијата за реформа на правосудниот сектор за 2017-2022, а во тек на подготовка се измени на Законот за правда за децата.

Маричиќ: Судовите се помалку изрекуваат заводски воспитни мерки за децата во судир со законот

Министерот за правда Бојан Маричиќ се обрати на панел дискусија на која се одбележа отпочнувањето на проектот финансиран...

Перо Милчин / 21 јануари, 2021 6:15

Барањата за екстрадиција, како што додава, се постапки со странски држави кои секогаш го имаат последниот збор во поглед на екстрадицијата.

МАРИЧИЌ: Не се откажуваме од екстрадиција на Груевски, до пролет и 10 судници за онлајн судења

До крајот на март ќе бидат опремени 10 судници во пет основни суда во земјата за одржување онлајн судења, најави министерот...

Перо Милчин / 4 јануари, 2021 22:25

Ако во минатото тие можеа да изнесуваат и до 48 000 денари, сега, како што појасни Маричиќ, граѓаните нема да плаќаат повеќе од 6 000 денари. Трошоците по оваа основа ќе се движат од 480 до најмногу 6 000 денари, во зависност од вредноста на спорот.

Маричиќ: Ако досега судска такса можеше да изнесува до 48 000 денари, од денеска е до 6 000 денари

Значително намалување на судските такси од денеска стапува во сила, порача министерот за правда Бојан Маричиќ. Ако во минатото...

Перо Милчин / 5 ноември, 2020 12:22

Тој во интервјуто посочи дека оваа опозициска партија, односно ВМРО- ДПМНЕ, како што вели не е заинтересирана за правда. 

Маричиќ за Дојче Веле: Оваа структура на ВМРО-ДПМНЕ не ја интересира правда

Три години господинот Мицкоски имаше подадена рака за многу законски проекти за реформа на правосудството, вели во интервју...

Катерина Крстиќ / 10 септември, 2020 10:58

Советниците на Заев се брукаат насекаде

После Пендаровски, “Ал Џезира” го спушти на земја и Бојан Маричиќ (ВИДЕО)

Советникот на Заев, Бојан Маричиќ имаше вклучување во живо во емисија на “Ал Џезира” Велика Британија, каде се обиде да го...

Данаил Михајловски / 6 октомври, 2018 15:23