Надлежните институции ќе продолжат да ја следат состојбата на пазарот и соодветно да преземаат соодветни мерки, велат од српската влада.

Србија ја укина забраната за извоз на масло за јадење

Владата на Република Србија на седница денеска донесе одлука за укинување на забраната за извоз на сите видови масло за јадење...

Мате Парлоф / 11 август, 2022 17:24

Поради недостиг на масло за јадење во Албанија, чија цена е 3,1 евро, голем број албански граѓани од пограничните региони со Северна Македонија зејтин главно купуваат во Дебар, Струга, Охрид и Ресен.

Македонија едвај најде масло за себе, сега ќе извезува за Албанија

Албанската министерка за финансии, Делина Ибрахимај на заедничката прес-конференција со македонскиот министер Крешник...

Едмонд Бекири / 9 мај, 2022 18:08

Литар масло за јадење се продава по повисока цена од 60 лека (едно евро = 120,99 леки) и сега чини 381 лека (3,1 евро), килограм шеќер 121 лека, ориз 109 лека и килограм брашно 79 лека.

Во Албанија масло за јадење чини 3,1 евро, нафта две евра

Жителите на Албанија првомајските празници ги дочекаа со нови цени на основните прехранбени артикли и горивата. Според одлуката...

Перо Милчин / 1 мај, 2022 14:15

Нема место за паника, има доволно резерви на масло за потребите на граѓаните, напиша на Фејсбук министерот за економија, Крешник Бектеши сликан со пакети масло за јадење.
Бектеши позираше со пакети масло за јадење

Бектеши позираше со пакети масло за јадење

Бектеши позираше со пакети масло за јадење Нема место за паника, има доволно резерви на масло за потребите на граѓаните, напиша...

Перо Милчин / 22 април, 2022 6:57

Министерот Бектеши истакна дека домашните капацитети за производство на оснивни прехранбени производи се ставени во полн капацитет, а мерките кои што беа донесени од Владата имаат за цел да се избегнат ценовните шокови и да се заштитат граѓаните.

Бектеши: Има доволно масло за јадење

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ја посети фабриката за производство на масло за јадење „Брилијант“ во...

Перо Милчин / 13 март, 2022 14:52

Се намали и цената на мазутот за 0,740 ден/кг во однос на претходно утврдената цена, односно сега мазутот се продава по цена од 32,954 ден/кг.

НОВИ ЦЕНИ НА БЕНЗИНОТ И НАФТАТА: По викендов не чека нова промена на цената на горивата!

Како и секој понеделник, Регулаторната комисија за енергетика носи одлука за најновата цена на горивата. Од понеделникот...

Рејхан Бајрами / 27 октомври, 2019 18:55