Од Ургентен центар околу 18 и 30 часот било пријавено во полиција дека со тешки телесни повреди бил донесен Ч.Н.(19) од Скопје.

СПРЕЧЕНА ТРАГЕДИЈА: Момче удри во карпа во езерото Матка, со тешки повреди пренесено во болница!

Деветнаесегодишно момче со тешки повреди било пренесено во болница откако удрило во подводна карпа во езерото Матка. Тешката...

Рејхан Бајрами / 15 јуни, 2019 16:53

Мерван Сулејмани е човекот кој инвестирал во изградба на дивоградбите на Матка

Внукот на поглаварот на ИВЗ е дивиот инвеститор на МАТКА

Како што пишува vecer.mk, Мерван Сулејмани или внукот на поглаварот на ИВЗ Реџеп Сулејмани е човекот кој инвестирал во изградба...

Катерина Крстиќ / 15 март, 2019 11:22

Нови мерки на заштита за Водно и Матка

Откако ги искасапија Водно и Матка, сега ќе носат закони за нивна заштита

За Матка е во понапредна фаза, завршено е зумирањето, подготвени се сите документи и се надевам брзо ќе влезе во владина процедура,...

Узунов Бобан / 7 март, 2019 13:07

Горан Адмовски за независен: Решете го проблемот, одважете се и реагирајте. Прво таму, а потоа и насекаде низ градот и во државата. Тогаш ќе може да кажеме дека ќе нè биде.

Албанците освојуваат територии дел по дел, нема маж за Матка?

Разочарувачки е што за кањонот Матка, кој е прогласен за споменик на природата, се грижат 39 институции, а ниту една од нив...

Македонка Димкин / 3 март, 2019 10:59