Апелираме граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот“, рече Ангеловски.

23 отсто помалку сообраќајни незгоди во декември, вчера 53 санкции за брзо возење во Кочани, 10 неисправни возила за јавен превоз

Мобилната единица за безбедност во сообраќајот при Министерството за внатрешни работи вчера (15.01.2021) спроведе засилена акциска...

Перо Милчин / 16 јануари, 2021 14:32

Се осврна и на инцидентите со несовесно возачи кои улетуваа на плоштади со цел да бидат атракција на социјалните мрежи.

Спасовски: Воведуваме поригорозни казни во сообраќајот оти животот и безбедноста на граѓаните ни се најважни

„МВР има задача да прави анализа на спроведување на законските решенија. Неприменливите закони се мртво слово на харитија....

Рејхан Бајрами / 15 јануари, 2021 9:48

Во периодот од 4-ти до 10-ти јануари, Агенцијата за храна и ветеринарство, изврши 173 надзори, при што издадени се 3 решенија и спроведени се 15 едукации.

Во последните седум дена инспекциските служби извршија 2.608 надзори и контроли, затворени се пет угостителски објекти

Во периодот од 4-ти до 10-ти јануари 2021 година, од страна на седумте  инспекциски служби се спроведени вкупно 2.608 надзори...

Перо Милчин / 13 јануари, 2021 14:53

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот.

179 санкционирани возачи во Скопје, 28 за управување со брзина поголема од дозволената!

179 санкционирани возачи во Скопје, 28 за управување со брзина поголема од дозволената! Министерството за внатрешни работи...

Владо Марин / 11 јануари, 2021 9:47

Притоа, констатирано е дека еден угостителски објект во Кичево, не ги почитувал протоколите за работа на угостителски објекти поради што, од страна на Државниот пазарен инспекторат истиот е затворен.

Затворени објекти во Дебар, Кичево и Охрид, работеле по дозволеното време!

Затворени објекти во Дебар, Кичево и Охрид, работеле по дозволеното време! На 09.01.2021 во 19.20 часот при извршена контрола во...

Мирко Бачиќ / 10 јануари, 2021 15:11

„Засилените контроли продолжуваат и денеска и во наредните денови и евидентно е дека имаме намалување на бројот на сообраќајни незгоди во периодот кога овие контроли се спроведуваат.

Значително намалување на сообраќајните незгоди, вчера 103 санкции за брзо возење во Охрид

Мобилната единица за безбедност во сообраќајот при Министерството за внатрешни работи вчера (08.01.2021) спроведе засилена акциска...

Владо Марин / 9 јануари, 2021 17:03

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот.

149 санкционирани возачи во Скопје, 15 за управување со брзина поголема од дозволената!

149 санкционирани возачи во Скопје, 15 за управување со брзина поголема од дозволената! Министерството за внатрешни работи...

Владо Марин / 12:51