Веста за трансплантацијата ја објави утрово министерот за здравство Венко Филипче преку својот фејсбук-профил.

ИСТОРИСКА ФОТОГРАФИЈА: Докторите и се поклонуваат на младата девојка чие семејство одлучи да ги донира нејзините органи

Историска фотографија, докторите и се поклонуваат на младата девојка чие семејство одлучи да ги донира нејзините органи.  Нејзиниот...

Сара Фемина / 17 април, 2021 11:27

Протоколот преку Лекарската комора во текот на вчерашниот ден беше испратен до матичните лекари.

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ДОБИЈА ПРОТОКОЛ ЗА ЛЕКУВАЊЕ СО ИВЕРМЕКТИН

Министерството за здравство информира дека стручниот колегиум за ЈЗУ Универзитетска клиника за пулмологија и алергологија...

Перо Милчин / 15 јануари, 2021 16:54

Обуката е изготвена како одговор на новиот модел на примарна здравствена заштита промовиран во земјата во почетокот на 2019 година.

ПОЧНА ОБУКАТА НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРИМАРНАТА ЗДРАВСТЕВНА ЗАШТИТА

Министерството за здравство и Светската здравствена организација, поддржани од Работната група за унапредување на сестринската...

Рејхан Бајрами / 21 декември, 2020 18:02

За оставката на местото главна сестра, Бајовска покрај директорката на болницата Билјана Гагачевска, лично го запознала и министерот за здравство Венко Филипче.

Главната сестра во битолската болница поднесе неотповиклива оставка

Главната медицинска сестра во Клиничката болница во Битола, Радмила Бајовска, поднесе неотповиклива оставка, објави Нова...

Перо Милчин / 21 ноември, 2020 10:51

Преку ЕУ и билатерална соработка со поединечни земји членки на Унијата ние почувствувавме што значи европската солидарност и механизмите за помош, тогаш кога помошта е најпотребна.

Словачка донира заштита опрема за нашите медицински работници

Словачка донира заштита опрема за нашите медицински работници. Преку ЕУ и билатерална соработка со поединечни земји членки...

Стојче Бушин / 17 октомври, 2020 8:52

Поради тоа прво бил ставен на респиратор, а по конзилијарното мислење на тимот доктори од „Аџибадем Систина“ и инфектолог од ГОБ „8-ми септември“, пациентот бил префрлен на ЕКМО апаратот, кој всушност бил пресуден за неговото преживување.

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ СПАСЕН ЖИВОТОТ НА 45 ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ ЗАБОЛЕН ОД КОВИД-19 СО ЕКМО ТЕХНОЛОГИЈА

Со примена на ЕКМО технологија во Kлиничката болница „Аџибадем Систина“ е спасен животот на 45 годишен пациент заболен од...

Стојче Бушин / 5 септември, 2020 13:50

Историјата е полна со епидемии кои го модифицирале животот на луѓето.

СВЕТОТ ЌЕ СЕ СООЧИ СО НОВИ ПАНДЕМИИ: Еве од што се заканува опасност и како може да се спречи

Додека напредокот во медицината помага во борбата против вирусот, други аспекти на современиот живот, вклучително и уништувањето...

Рејхан Бајрами / 12 јули, 2020 12:05

Тие, како што веќе најавивме ќе добијат соодветна награда за нивната работа - зголемување на примањата. Тие се врвни професионалци и се еден од столбовите на нашиот здравствен систем.

ФИЛИПЧЕ: Вработените во брзата помош ќе добијат соодветна награда за нивната работа – зголемување на примањата

Сите вработени во брзата помош заслужуваат огромни пофалби за нивната макотрпна секојдневна работа, особено во овој период...

Стојче Бушин / 30 јуни, 2020 16:35