Министерството за образование и наука заедно со директорите на училиштата и наставниот кадар за многу кратко време воспостави модел на настава кој функционира и овозможува пристап до образование за секое дете во државата. Имаме доволно време сите заеднички да се подготвиме и за државната матура.

МОН: Матура мора да има, не смееме да правиме компромис со квалитетот на образованието

Државна матура треба да има затоа што со неа се заокружува стекнатото знаење и она што е многу важно ги насочува учениците...

Мартин Попоски / 12 декември, 2020 12:07

Македонскиот министер за здравство Венко Филипче рече дека земјата очекува критичен период во кој ќе бидат потребни болнички капацитети.

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ПРОГЛАСИ КРИЗНА СОСТОЈБА: Еве што значи таа мерка!

Советот за безбедност на Македонија и предложи на македонската влада да прогласи кризна состојба на целата територија на...

Перо Милчин / 19 ноември, 2020 21:17

Според него оваа мерка  е спротивна на научните сознанија.Тој истакна дека е сигурен во тоа дека ваква мерка нема да се донесе.

Пановски: Јас сум против да се носат маски и на отворено, штетно е за органите за дишење!

Во интервју за Скопско Ехо, микробилогот д-р Никола Пановски вели дека не се согласува со најавената мерка на министерот...

Катерина Крстиќ / 24 септември, 2020 13:53

Вицепремиерот Османи од владината говорница, јасно стави до знаење дека партискиот став на ДУИ е дека мерката додаток за трето дете е одлична и покажува солидни резултати

Додатокот за трето дете на ВМРО – ДПМНЕ, ги скара ДУИ и СДСМ

Додатокот за трето дете, проект кој го реализираше владата на ВМРО – ДПМНЕ согласно изборната програма, оценет е како штетен...

Мартин Попоски / 13 ноември, 2018 9:00