Со овој сет антикризни мерки по 3.000 денари месечно во нареднте четири месеци ќе добиваат лица кои користат право на социјална сигурност, лица кои го користат правото за попреченост, родители на децата со попреченост до 26 годишна возраст кои користат право на посебен додаток, лицата со попреченост кои користат право за

Помош од три илјади денари за социјално загрозените граѓани во следните четири месеци

Финансиска помош ќе има сите ранливи категории граѓани и за пензионерите. Олеснување на достапност до кредити за малите...

Едмонд Бекири / 9 октомври, 2022 19:40

Согласно овие предлози, Владата донесе заклучок според кој престануваат да важат сите рестриктивни мерки, освен задолжително носење заштитни маски во здравтсвените установи, аптеките и во установите за згрижување на возрасни лица и лица со попреченост.

Се укинуваат КОВИД-19 протоколите во предучулишните установи!

МТСП: Се укинуваат КОВИД-19 протоколите во предучулишните установи! Владата на Република Македонија на редовната 42-ра седница...

Перо Милчин / 9 мај, 2022 17:30

Согласно овие предлози Владата донесе заклучок според кој престануваат да важат сите рестриктивни мерки освен задолжителното носење заштитни маски во здравствените установи, аптеките и во установите за згрижување на возрасни лица и лица со попреченост.

Укинати сите ковид мерки освен носењето маски во здравствени установи, аптеки и домови за возрасни и лица со попреченост

Владата на Република Македонија на денешната редовна 42-ра седница ги прифати предлозите на Главниот координативен кризен...

Едмонд Бекири / 3 мај, 2022 16:08

Посетување на наставата во основните училишта да се одвива без маски за учениците, освен ако учениците по сопствена волја не бараат да носат заштитна маска. За наставниците и останатите вработени во училиштата останува обврската за носење маски.

Олабавување на рестриктивните мерки за спречување на ширење на коронавирусот

Владата на Република Mакедонија ги усвои препораките на Главниот координативен кризен штаб за справување со КОВИД-19 (ГККШ)...

Перо Милчин / 30 март, 2022 8:03

Со овие мерки сите буџетски корисници и единки корисници се задолжени да ги намалат расходите за стоки и услуги за 10% и да достават соодветен предлог за рационализација на трошоците до Министерството за финансии најдоцна до 21 март.

Владата усвои антикризни мерки за намалување на трошоците во јавниот сектор

Како дополнување на 26-те антикризни мерки, Владата на Република Македонија усвои таргетирани мерки и препораки за намалување...

Перо Милчин / 17 март, 2022 7:01

Наведувајќи дека Германија е во подобра ситуација од соседните земји со мерките преземени за време на епидемијата, Шолц изјави дека веруваат дека го забележале врвот на бројот на заболени.

Германија и Австрија ќе ги укинат речиси сите ковид-мерки во март

До 20 март во Германија, повеќето мерки за коронавирус ќе бидат укинати во три чекори. Во првиот чекор, ограничувањата за контакт...

Мате Парлоф / 17 февруари, 2022 9:40

Негативен резултат од ПЦР тест направен до 72 часа пред патувањето или рапид тест 24 часа пред пристигнувањето, заедно со пополнет PLF формулар се задолжителни за влез во Грција, без разлика дали посетителите се вакцинирани, дали прележале Ковид-19 или се невакцинирани.

За влез во Грција и натаму задолжителен негативен тест – ова се новите правила

Aктуелните правила за влез во Грција воведени пред еден месец, продолжени се за уште две седмици и негативен тест ПЦР или...

Рејхан Бајрами / 24 јануари, 2022 6:12

Правилата мора да се почитуваат

После веста за фалсикуваните КОВИД цертификати, тродупла контрола на Охридскиот Аеродром

Денес попладне на Охридскиот Аеродром Св Апостол и Павле, очигледна беше строгата контрола на патниците кои патуваат надвор...

Македонка Димкин / 6 јануари, 2022 17:29