Земја со околу 80 милиони луѓе тврди дека нема потврден случај, иако станува збор за сосема друга ситуација.

Турција нема ниту еден заразен со КОРОНА ВИРУС: Еве што превзедоа за да ја избегнат ЗАРАЗАТА(видео)

Вирусите не избираат националност и не им е грижа за границите. Како и да е, интересно е што Турција досега немала ниту еден...

admin@magazin / 10 март, 2020 23:10

Корона вирусот е опасност по тешкото загрозување на јавното здравје во Македонија. Претставниците од ВМРО-ДПМНЕ и некој од граѓаните ја обвинуваат власта за корона вирусот.

Антонио Молошоски побара кривична одговорност и итно преземање на мерки за заштита од корона вирусот

На вчерашната прес-конференција за медиуми, министерот за здравство – Венко Филипче побара да не се користи ситуацијата...

Магдалена Стојмановиќ / 13:18

На денешната прес конференција, министерот за здравство - Венко Филипче најави воведување на нови мерки за превенција од епидемија.

РИЗИЦИТЕ од ширење на КОРОНА вирусот се зголемуваат, надлежните воведуваат нови мерки

На денешна прес-конференција министерот за здравство, Венко Филипче истакна дека засега има само еден регистриран случај...

Магдалена Стојмановиќ / 4 март, 2020 14:11

Мерките и препораките за намалување на загадувањето на воздухот ќе се воведат повторно доколку се повтори загадувањето на воздухот.

НАПЛАДНЕ СЕ УКИНУВААТ ВОНРЕДНИТЕ МЕРКИ

Од денеска од 12 часот се укинуваат вонредните мерки меѓу кои и за бесплатниот јавен превоз и поскапиот паркинг, соопшти Град...

Весна Петровска / 29 јануари, 2020 10:29

При миењето на цистерната попуштил вентил и течноста се излеала во бетонска када која е надвор од објектот поради што се почувствувала непријатна миризба во околината. Истекувањето се случило на локација каде фирма од Скопје препакувала и отстранувала историски отпадни хемикалии во течна состојба кои се неупотребливи и останати од поранешната фабрика, а кои ќе се извезуваат во странство, посочија од Инспекторатот за животна средина.

Се испитува еко-инцидентот во „ОХИС“, опасните хемикалии под надзор

Сите мерки се преземени и сите институции се вклучени за да откријат што се случи во петокот (8 ноември) кога во кругот на фабриката...

Катерина Крстиќ / 12 ноември, 2019 11:06

Со мерките на Владата се предвидува сите органи на државната управа, агенциите, фондовите, бироата, заводите, јавните претпријатија и акционерските друштва во државна сопственост и општините да ја намалат до 50 отсто употребата на службените возила.

Донесени јаки мерки за заштита од загадувањето: Сите вработени да се возат со автобус?

Последниве неколку дена Mакедонија  а посебно Скопје  рекордер на светските листи според загадувањето на воздухот....

Македонка Димкин / 21 јануари, 2019 13:44

Штетни честички во воздухот во Битола ,граѓаните бараат начин како да го заштитат своето здравје.

Битола деновиве најзагаден во Македонија! Нема мерки на повидок

Мерните станици покажуваат и до десет пати поголема концентрација на штетните честички во воздухот.Активисти од градот...

admin@magazin / 23 декември, 2018 8:13