Според АП, мажот, чиј идентитет сè уште не е утврден, веднаш бил пренесен во најблиската болница, каде бил прогласен за мртов, а други шест лица биле хоспитализирани поради состојба на шок.

ПОЛАРНА МЕЧКА УБИ ЧОВЕК ВО НОРВЕШКА!

Човек го загуби животот утрово во напад на бела мечка на кампување на еден од островите на архипелагот Норвешкиот арктички...

Рејхан Бајрами / 29 август, 2020 12:50

Македонија е на дното на граѓанските слободи

Митовски од Инфомакс: Македонија е на дното на граѓанските слободи

Во Македонија одамна е извршен атентат врз демократијата. Уште во 2015-та кога започна објавувањето на нелегално прислушкуваните...

Узунов Бобан / 25 септември, 2019 9:06

Во почетокот се надевал дека тој, како и повеќето мечки, ќе сака да избегне контакт со луѓе, и ќе си продолжи по својот пат.

Ни на крај не му паднало да налета на гризли во шумата – мечката се залетала во него и тогаш се сетил како да ја победи

Колин Даулер од Канада возел велисипед низ зафрлениот шумски предел во Британска Колумбија, а сакал да истражи и неколку...

Весна Петровска / 10 август, 2019 16:05