Неофицијално предлог имињата на Бучковски и Фрчкоски стигнале и до кабинетот на претседателот Иванов, кој оценил дека не се соодветни да ја претставуваат Македонија

Бучковски смета дека е предизвик да си амбасадор, МНР во недела не работи?

Бучковски во кратка изјава само изјави дека не “паднале на муабет” на темата, амбасадорско место во САД, додека од Министерството...

Мирко Бачиќ / 15 октомври, 2018 6:23

магазин.мк веќе објави дека Димитров на идеологот на СДСМ, Фрчкоски му го ветил амбасадорското место во ОБСЕ во Виена, а на Бучковски она во Вашингтон, во САД

Димитров “трампа” амбасадорска функција за пратеничкото столче на Мухиќ?

Од Министерството за надворешни работи на Република Македонија, лиферуваат информации дека министерот Никола Димитров...

Мартин Попоски / 14 октомври, 2018 10:37

Македонската дипломатија никогаш не паднала на "пониски гранки", и токму кога мислиме дека го допрела дното, таа тоне и се благодарение на "кадровите решенија" на министерот Димитров

Слаб министер и дипломатија без амбасадори

Македонската дипломатија, брод без компас и “неспособен капетан” кого екипажот одамна го напуштил. Њу Јорк (Обединети...

Мирко Бачиќ / 5 октомври, 2018 19:28

Министерот Димитров, со шок прашање, додека раскажуваше колку е добар Договорот со Грција, доби прашање чиј празник е Илинден согласно Договорот со Бугарија, и замолче

И за Димитров, Илинден е бугарски празник!

На денешната прес конференција на која министерот за надворешни работи, ги раскажуваше поволностите од Договорот од Преспа,...

Мартин Попоски / 24 септември, 2018 14:12

магазин.мк за време на прес конференцијата на министерот Димитров ја разобличи лагата дека Преамбулата на Уставот во новата верзија нема да го избрише АСНОМ

Димитров излажа дека во Преамбулата нема да се брише АСНОМ?

Министерот Димитров пак со свои толкувања на правни акти од државотворен вид, тврди дека Преамбулата нема да се менува. Министерот...

Мартин Попоски / 12:42

Трагикомично е членовите на Синдикатот на Македонски дипломати, кој пред две години протестираше против партизација, да поддржуваат партиски маршеви на СДСМ и ДУИ

Синдикатот на македонските дипломати со марш за поддршка на референдумот?

Деновиве македонските дипломати добиваат и-мејл порака во која нивниот синдикат ги повикува на учество на неделниот граѓански...

Мирко Бачиќ / 14 септември, 2018 9:37

Човекот кој цел работен век пишувал за македонско национално малцинство во Грција, сега ке треба да си "плукне" во сопствениот научен труд и дипломатска кариера

Виктор Габер ќе ја цензурира македонската историја?

Поранешниот амбасадор и политиколот Виктор Габер е именуван на чело на комитетот за историски, археолошки и образовни...

Мирко Бачиќ / 10 септември, 2018 13:42

Политичките аналитичари, сметаат дека Димитров, сега јавно пропагира, дека и од оваа и од онаа страна на границата меѓу двете држави, живеат Македоници

Димитров топ тема во Грција: „Македонци и вие, Македонци и ние“

Грчките медиуми во шок, не знаат дали министерот Никола Димитров се шегувал, или изјавата ја дал од функцијата која ја претставува. Она...

Мирко Бачиќ / 3 септември, 2018 12:18