Да кажеме дека и мислењето е почитувано, а и граѓаните во оваа држава, без разлика дали се Македонци, Албанци или сите други, се позадоволни“, рече Шекеринска.

ШЕЌЕРИНСКА: Венецијанската комисија има полиберален став, ќе го разгледаме предлогот

Заменик – претседателот на СДСМ, Радмила Шекеринска, на денешната прес конференција истакна дека јазичните права се права...

Рејхан Бајрами / 8 декември, 2019 13:15

Будала може да се стане со дејствија и постапки на некој друг и тогаш викаме дека некој друг прави будала од нас или можеме да станеме будала со своите постапки и тогаш викаме дека самите од себе сме направиле будала.

ДАВИДОВИЌ: Милиони државни пари завршија во приватни џебови на функционери, а за тоа нема ни истрага ниту постапка

Зошто решив да пишувам за будалите? Затоа што конкуренцијата во денешно време е огромна и неисцрпна и затоа што будалите...

Сара Фемина / 22 октомври, 2019 20:35

Мислењето на независната комисија за заштита од дискриминација е прва официјална и институционална реакција и правен став на орган одговорен пред македонскиот парламент

КЗД потврди, Груевски е жртва на директна дискриминација од Кацарска

Државната Комисијата за заштита од дискриминација утврди дека Никола Груевски во изминатиот период бил жртва на директна...

Мирко Бачиќ / 7 ноември, 2018 10:57