На Македонскиот народ преку перфидни предлози и лицемерни решенија му се нуди самоукинување и автогеноцид, но тој е трпелив и ќе го препознае современите Понтиј Пилати

Дедо Агатангел: Лицемерни се решенијата за самоукинување кои му се нудат на Македонскиот народ

Дедо Агатангел со уште едно Слово до Македонскиот народ во овие времиња на немир, крстопат и несигурност. “Значењето на...

Мирко Бачиќ / 8 октомври, 2018 6:56

Митрополитотот Повардарски Агатангел, порача дека ова е пожеби еден од последните пати како верниците се собираат под името Македонска православна црква

Дедо Агатангел повика на 30 септември да си останеме дома

На 30-ти септември да бојкотираме. Да си останеме дома, да ја пуштиме Васка Илиева и да ги пееме нашите македонски песни. Само...

Мартин Попоски / 24 септември, 2018 7:05

Митрополитот Повардарски Агатангел, со Послание, ги повика верниците да го бојкотираат претстојниот референдум за промена на името и бришење на македонскиот идентитет

Дедо Агатангел со послание за претстојниот референдум

Митрополитот Повардарски господин Агатангел испрати послание во врска со претстониот референдум за кој има и став и порака. Во...

Мартин Попоски / 16 септември, 2018 14:15