Партијата обвинува дека Ковачевски свесно го избегнал служењето на воениот рок и тоа токму во периодот на воениот конфликт во 2001 година, односно не одговорил на повикот на својата татковина кога за тоа бил побаран и кога и бил најпотребен.

ВМРО-ДПМНЕ открива: Ковачевски дезертирал од АРМ како трајно неспособен

Премиерот Димитар Ковачевски дезертирал од војска во 2001-ва година, прикажувајќи се за трајно неспособен – опозициската...

admin@magazin / 18 септември, 2022 17:16

Ако Џафери ја отфрли и оваа иницијатива, пратеникот на Левица Борислав Крмов се закани дека, заедно со ВМРО-ДПМНЕ, целосно ќе го блокираат Собранието

Левица и ВМРО-ДПМНЕ договараат нов референдум против Договорот со Бугарија

ВМРО-ДПМНЕ ќе ја поддржи иницијативата на Левица ако таа е граѓанска и ако е против Договорот со Бугарија, потврди претседателот...

Македонка Димкин / 16 септември, 2022 19:03

Во наредните денови ќе се соберат 100 потписи кои ќе бидат, како што кажа Мицкоски, доставени до Собранието, кое треба да ја одобри иницијатива по што почнат роковите за собирање на 150.000 потписи за распишување на задолжителен референдум.

ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ СОБИРА 150.000 ПОТПИСИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ ЗАДОЛЖИТЕЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА РАСКИНУВАЊЕ НА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА

ВМРО-ДПМНЕ од денеска ќе почне со собирање на потписи за одржување на задолжителен референдум за раскинување на Договорот...

Мате Парлоф / 6 септември, 2022 5:30

Опозицискиот лидер вели дека и покрај притисоците, неговата партија нема да дозволи промена на Уставот за во него да бидат внесени етничките Бугари.

Мицкоски: Ако некој од ВМРО-ДПМНЕ гласа за уставните измени ќе се повлечам од политиката

Ќе ја напуштам политиката ако било кој од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ гласа за промена на Уставот. Опозицискиот лидер вели...

Катерина Крстиќ / 14 август, 2022 18:51

Мицкоски прашува и, за каков реципроцитет се зборува во протоколот кога Генчовска вели дека не го признава македонскиот јазик, а нашата страна го признава бугарскиот? Или се бара вметнување на Бугарите во македонскиот Устав, а не се признава македонското малцинство во Бугарија?

Мицкоски: Протоколот е дипломатски нокаут и капитулација

„Дипломатски нокаут и капитулација“. Вака лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, го коментира вчера потпишаниот протокол помеѓу Османи...

Мате Парлоф / 18 јули, 2022 16:16

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во гостувањето во Дневникот на Сител рече дека ќе предложи до Извршниот комитет на партијата да се разгледа можноста за барање за референдум за уставните измени со кои Бугарите треба да бидат внесени во Уставот.

Мицкоски ќе бара референдум за уставните измени

Мицкоски ќе бара референдум за уставните измени! Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во гостувањето во Дневникот...

Перо Милчин / 17 јули, 2022 21:12

„Подолго време добивам неформални информации за моја ликвидација, вечерва полицијата ја немаше , а мистериозно се појави група од 10 луѓе.

Мицкоски: Страв имам само од господ, вечерва ме наместија луѓе од власта ама не ме убија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вонредната прес-конференција рече дека подолго време добива информации...

Катерина Крстиќ / 7 јули, 2022 5:31

Нека го тргнат ова, нека ги тргнат овие 4 точки. Да биде европски патот, исто како за Албанија, Србија, Црна Гора, Хрватска, Бугарија кога стануваа членки. Не го тргнат ова, нека ги остават Копенхагеншките критериуми и нека ни ги остават критериумите кои се поврзани со процесот за стабилизација и асоцијација. Чуму потребата овој мал народ да се асимилира, кому му сметаме ние?

Мицкоски: Продолжуваме со протестите додека не се тргнат деловите од предлогот кои го асимилираат македонскиот народ

Имавме речиси едночасовна средба со премиерот Ковачевски. Средбата би рекол беше од информативен карактер на која што Ковачевски...

Перо Милчин / 4 јули, 2022 6:55