"Пецев, Белев, Јарамов, Топчев и Костуранов сонуваа за Европска Македонија"

Мицкоски на одбележувањето на споменот за 5-те струмички студенти

“Беласицо крикни и заплачи, за петте твои синови. Пецев, Белев, Јарамов, Топчев и Костуранов. Нивната крв младешка ги натопи...

admin@magazin / 11 август, 2018 14:33

Се очекува на дневер ред да се стават и изгласаат составот на ДИК - Законот за финансирање на партиите и измените во Законот за Влада

Собранието денес се очекува да ги гласа политичките одлуки

Во текот на денот се очекува Талат Џафери да свика нова Седница на Собранието на Република Македонија на чиј дневен ред ќе...

Мирко Бачиќ / 25 јули, 2018 7:30

На втората пауза од денешното продолжение на лидерската се огласија Заев и Мицкоски

Заев прифати техничка влада – 2/3 мнозинство за ДИК и Закон за финансирање на партиите

На паузата претседателот на СДСМ Заев истакна дека беше потребно мудрост и нерви и дека пред Договорот со Грција Владата...

Мирко Бачиќ / 15:34

Според информации кои брифираат од текот на средбата партиите се далеку од решение

Лидерската заврши! Договор нема! Ќе следат продолженија!

Лидерската средба на четирите најголемите политички партии во Македонија кои воедно и имаат членови во Државната изборна...

Мирко Бачиќ / 16:51