Македонска камерна опера повторно на сцена, една година по нејзината премиерна изведба

Втора изведба на камерната опера “Помеѓу соништа и летови“

Втората изведба на камерната опера „Помеѓу соништа и летови“ компонирана од Горан Начевски, ќе се одржи утре (среда) од 20...

Стефан Каневче / 26 март, 2019 18:11

Солисти на МОБ со концертот „Поздрав од Скопје“ го отвораат фестивалот „Башчаршиски ноќи“ во Сараево

МОБ ќе гостува на „Башчаршиски ноќи“ во Сараево

Македонската опера и балет на покана на Сарaевската Филхармонија ќе гостува на Меѓународниот фестивал на културата во Сараево,...

admin@magazin / 26 јуни, 2018 10:13

МОБ ечеше синоќа од скандирања, откако по брилијантаната изведба на Тимур во операта Турандот.

Игор Дурловски повторно се врати на сцена!

Конечно дојде и тој ден, Игор Дурловски се врати таму каде што и  припаѓа помеѓу својата публика, со своите фанови и обожаватели....

Македонка Димкин / 21 мај, 2018 13:02