Брзините се постигнуваат заедно на 5G и класичните конфигурации со ниска фреквенција.

ГОТОВО Е! Потврдено, мрежата 5G ја освои Америка, сега на ред е светот!

Далас го постигнува најбрзиот проток на податоци од 4,7Gbps досега и го руши претходниот рекорд, потврди Нокиа. Податоците во...

Рејхан Бајрами / 25 мај, 2020 18:52

За жал, само изолацијата не се одразува најдобро на менталната состојба на луѓето.

Руски експерт ја објасни врската помеѓу 5G мрежата и корона: ОВА Е ВИСТИНАТА!

5G технологијата работи во согласност со нормите на одредени земји и нема никаква врска со здравјето на луѓето, рече првиот...

Рејхан Бајрами / 14 мај, 2020 13:59

Во многу земји се јавија сомнежи, како во Белгија, но Брисел ја закочи имплементацијата, додека остатокот од Белгија е покриена со сигнал. Исто е и со Швајцарија – рече Манчевски.

Манчевски: Нема доказ дека 5Г има влијание врз животниот век на луѓето!

Моментално нема активни 5 Г мрежи во земјава, на дело се спроведува организирана кампања за ширење на лажни вести, рече министерот...

Рејхан Бајрами / 18 април, 2020 12:20

Проектот е вреден 15.000 евра, што општината го доби преку проект финансиран од Европската комисија.

МИСЛЕЛЕ ДЕКА Е 5G: Во Хрватска уништиле опрема за бежичен интернет!

Во хрватската општина Бибиње, недалеку од Задар, непознати сторители уништиле безжична интернет опрема, сметајќи дека станува...

Рејхан Бајрами / 15 април, 2020 15:04

„Тоа само негативно влијае на способноста на нашата индустрија да го одржи оперативниот капацитет на мрежите за поддршка на масовната работа од дома и достапноста на итни услуги“, забележа компанијата.

Страв од наводна врска 5G и COVID-19: Британците ги запалија телекомуникациските столбови!

Во неколку градови во Велика Британија запалени се столбовите на мобилната телефонија, при што дојде до злоупотреба на инженерите...

admin@magazin / 5 април, 2020 15:22

Од Министерството преку соопштение до медиумите соопштија дека всушност кај нас до сега има направено две тестирања од кои едно во 2018та година во органичени и строго контролирани лабараториски услови, и второ тестирање во 2019та година, на ограничен простор.

МИОА: Лажни се вестите дека во Македонија има пуштено во употреба 5Г мрежа!

Од Министерството за информатичко општество и администрација соопштија дека во Македонија нема 5Г мрежа. Од МИОА ги демантираа...

Катерина Крстиќ / 28 март, 2020 20:18

Петтата генерација интернет за мобилни телефни, нуди многу поголема брзина на преземање и пренос на податоци, поголема покриеност и постабилна врска.

МОЌНО: Кина ја стартуваше најголемата 5G мрежа во светот!

Кина завчера официјално ја пушти во употреба најголемата 5G мрежа во светот, а телекомуникациските оператори во земјата на...

Рејхан Бајрами / 3 ноември, 2019 14:39